Doriana Talpeș a scos bocșenii la brâu în fața primăriei! Așa a vrut episcopul! (FOTO)

explo 1000x200

Ruga de la Vasiova nu s-a mai ținut în curtea bisericii, așa cum se întâmpla odinioară, ci în fața Primăriei orașului Bocșa. Totul, ca urmare a unei directive venite dinspre Episcopia Caransebeșului!

 

PS Lucian Mic a interzis rugile bănățene în curțile sau în fața bisericilor, iar cum platoul Velicek încă nu a fost finalizat, Casa Orășenească de Cultură și administrația publică locală au ajuns la concluzia că Ruga de la Vasiova trebuie organizată în fața primăriei. Și nu a ieșit deloc rău! În deschidere, sute de bocșeni s-au bucurat de muzică populară din Banat și de dansurile copiilor din oraș, care duc mai departe tradițiile și portul popular. Este vorba despre membrii ansamblurilor „Junii Bocșanei”, „Ceata Bocșanei” și „Bocșana”, atent supravegheați de instructorii Octavian Peptenar și Ilia Ciurcia.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157658333615636″]

Muzica, jocul și voia bună au continuat până târziu, atmosfera fiind întreținută de Doriana Talpeș și orchestra acesteia. Nu înainte ca primarul Eugen Cismăneanțu să le ureze „La mulți ani!” tuturor celor care poartă numele Sfintei Fecioare Maria, să le adreseze câteva cuvinte celor prezenți și să deschidă petrecerea cu tradiționalul brâu bănățean. „Am tot auzit vorbindu-se prin oraș și în mediul virtual că primarul și părintele nu vor să țină ruga în curtea bisericii. Nu este nici decizia primarului și nici a preoților din Bocșa sau din Caraș-Severin. Este o directivă venită din partea Episcopiei Caransebeșului și suntem obligați, atât preoții, cât și primarii din județ, să respectăm deciziile mai marilor noștri din biserică. Spuneam la Ruga de la Montana că sper să ne întâlnim pe platoul de la Velicek. Încă nu s-a reușit acest lucru din cauza procedurilor pe care a trebuit să le respectăm. În urma licitației suntem într-un decalaj de aproximativ două săptămâni. Acesta este motivul pentru care lucrările nu sunt finalizate la ansamblul Velicek. E o investiție importantă, pentru că acolo se vor desfășura toate evenimentele în aer liber, în cele mai bune condiții”, a declarat primarul Cismăneanțu.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157658401932421″]