Dorel Cojan revine la Poliția Locală. Primăria Timișoara a pierdut procesul

cojan

Primăria Timișoara a pierdut procesul intentat de fostul director al Poliției Locale, Dorel Cojan, după ce acesta a fost demis. Sentința este definitivă. Cojan va reveni, dar pe funcția de director adjunct. 

Fosta administrație a Timișoarei l-a ținut ani la rând pe Dorel Cojan în fruntea Poliției Locale prin dispoziție de primar. Postul a fost ocupat interimar, Cojan figurând pe statul de funcții ca director adjunct.

Noua conducerea a Primăriei Timișoara l-a demis pe Dorel Cojan, dar s-a trezit cu o acțiune în instanță. Curtea de Apel Timișoara i-a dat câștig de cauză fostului director. Acum el va reveni în instituție, dar ca director adjunct.

„Obligă pârâtul Primarul Municipiului Timişoara la emiterea unei dispoziţii prin care să se dispună reintegrarea reclamantului pe postul deţinut anterior emiterii dispoziţiei, dacă aceasta există în statul de funcţii al instituţiei, iar în caz contrar într-o funcţie publică echivalentă”, searată în sentință.

Mai mult, Dorel Cojan va primi retroactiv și salariile pe care trebuia să le încaseze din 2020, când a fost demis.

gif card de energie dacus 1000x100

„Obligă pârâtul Primarul Municipiului Timişoara să plătească reclamantului o despăgubire egală cu diferenţa între veniturile obţinute în perioada respectivă şi cuantumul salariilor indexate, majorate şi recalculate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat, de la data încetării raportului de serviciu şi până la reintegrare”, mai aflăm din decizia magistraților.

Reprezentanții Primăriei Timișoara au transmis că vor respecta decizia instanței.

„Vom respecta decizia instanței întocmai, chiar dacă este una de neînțeles, nu numai pentru noi, dar pentru orice jurist din această țară. Domnul Cojan nu a ocupat niciodată funcția de director al Poliției Locale, ci cea de director adjunct, fiind numit interimar de către fostul primar, e adevărat că la nesfârșit, în funcția de director general. Ca atare, el va reveni pe funcția deținută anterior”, ne-a transmis primarul Dominic Fritz.

Director executiv la Poliția Locală rămâne Hajdu Attila, care a obținut postul prin concurs.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/