Don’t stop me now – noul proiect marca Nevo Parudimos care va aduce la Reșița voluntari din 5 țări europene

Asociația Nevo Parudimos va implementa, în perioada 31 decembrie 2019 – 31 decembrie 2021, un nou proiect de voluntariat în cadrul Corpului European de Solidaritate, 2019-2-RO01-ESC11-064252, care va aduce pentru 9 luni la Reșița voluntari din Franța, Moldova, Georgia, Macedonia de Nord, Armenia, Ucraina, Serbia, Turcia, România.

Proiectul a luat naștere din nevoia comunității din Reșița de motivație mai mare în ceea ce privește voluntariatul. „Prin aceste 9 luni avem mari speranțe că putem aduce unele schimbări în viața oamenilor din comunitate, precum și în viața tinerilor care renunță la școală, a persoanelor cu dizabilități și așa mai departe. De asemenea, proiectul dorește să-i motiveze și pe tinerii din comunitatea locală să facă schimbări la nivel local”, spun reprezentanții Nevo Parudimos.

Profilul participantului: vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani, să fie flexibil, cu mintea deschisă, tolerant, comunicativ, interesat să dobândească experiență în pedagogie, educație specială, educație nonformală și în lucrul cu tineri, dispus să lucreze în echipe sau individual, cu inițiativă și creativitate, dornic să îi ajute pe tineri, pregătit să lupte împotriva excluderii, prejudecăților și stereotipurilor, cu un nivel de cunoaștere a limbii engleze mediu.

Activitatea de voluntariat din cadrul proiectului va consta în organizarea de activități non-formale și de agrement pentru copiii și tinerii din centrele de plasament din Reșița. Aceste activități vor fi organizate în Centrul „Speranța”, pentru tinerii și copiii din centru, și pentru tinerii din sistemul de apartenență; și în Centrul „Maria”, pentru tinerii și copiii cu dizabilități de acolo.

Activitățile vor fi educaționale și de agrement, organizate zilnic folosind metodologia educației nonformale. Obiectivul pe termen lung al acestui proiect este de a spori implicarea și participarea tinerilor din oraș la activități civice și voluntare care promovează toleranța, înțelegerea și lupta împotriva excluderii.

Voluntarii vor primi 90 de euro pe lună bani de buzunar și 150 de euro pe lună bani de mâncare. De asemenea, aceștia vor fi cazați într-un apartament echipat și mobilat – cu toate condițiile necesare pentru o viață bună. Chiria și utilitățile (apă, gaz, electricitate) vor fi plătite de ONG-ul gazdă. Voluntarii vor fi cazați în dormitoare duble.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/