Donezi un copac și intri la festival. Codrul va fi răsplătit pentru ospitalitate

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Un festival altfel, în care biletul de intrare se plătește în natură. În pădurea Bistra vor fi replantați 6.000 de stejari. 

Trei zile, trei scene, 49 de artiști, 50 de ani de la celebrul festival Woodstock. Așa arată imaginea de ansamblu a Festivalului Codru, un altfel de festival, al cărui scop principal este repopularea pădurii Bistra, situată la 4 km de Timișoara.

Descoperim și susținem pădurea prin prezența noastră. Muzică, arte și cel puțin doi copaci de fiecare!

Aproape de Timișoara și în același timp departe de agitația urbană, în pădurea care a suferit pagube importante în urma unei furtuni produse în anul 2017 și care se întinde pe o suprafață de 200 de hectare va avea aloc o mobilizare generală ce va lăsa în urmă o pădure nouă-nouță. Mai exact, va fi casă pentru 6.000 de puieți de stejari.

„Pe modelul românesc: casa mea, mașina mea, terenul meu, noi, cei are am gândit acest eveniment, ne-am dorit ca fiecare participant să «primească» copacul lui. După ce în perioada octombrie-noiembrie a acestui an vom planta cei 6.000 de puieți, vom realiza de asemenea și o hartă interactivă, ce va putea fi accesată de fiecare donator în parte ce va avea posibilitatea de a-și localiza copacul său, personalizat cu numele fiecăruia. Ne dorim ca peste ani oamenii să vină, să-și viziteze copacul și să se bucure de prezența acestuia.”, a declarat pentru Express de Banat unul dintre voluntarii organizatori.

Cântăm în CODRU, ne distrăm în CODRU și apoi îl răsplătim pentru ospitalitate

Chiar dacă Festivalul Codru se află la prima ediție, numele care vor urca pe scenă sunt o prezență semnificativă în muzica românească. Zdob și Zdub, Subcarpați, Timpuri Noi sau Țapinarii sunt doar câteva dintre formațiile ce vor fi prezente în pădurea Bistra, în perioada 23-25 august.

1000x100 casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Sub organizarea ADI Pădurea Bistra și Asociația No Sheep, evenimentul nu se va rezuma doar la concertele anunțate. Pe lângă cele cinci zone muzicale (world, rock, hip hop, muzică electronică, reggae, ansambluri locale), vor avea loc activităţi artistice (film sau teatru), activităţi distractive, sportive şi educative, zone de vindecare şi relaxare, zone pentru copii sau dedicate gătitului la iarbă verde.

Deoarece Codru Fest aduce un tribut celebrului Woodstock, festivalul se va deschide cu o paradă a costumelor hippie, cu plecare din centrul Timișoarei și, de asemenea, se va bucura de prezența unor formații care vor interpreta piesele unor muzicieni celebri precum: Jimi Hendrix Tribute Band, Santana Tribute Band și Janis Joplin Tribute.

Cei care doresc să vină vor avea acces în baza unei donații (50 sau 100 de lei) pe care o vor face în scopul plantării arborilor, accesând linkul dedicat. De 50 de lei, donatorii (spectatori în festival) pot adăuga pădurii Bistra 2 copaci și vor avea acces în una din zilele de 23 şi 24 august ale festivalului, iar cu 100 de lei pot adopta 4 copaci şi vor avea acces în ambele zile.

CODRU caută frați!

Implică-te în organizarea festivalului și trăiește experiența #CODRUfest alături de cei care împărtășesc aceeași pasiune pentru natură! Aplică până pe 16 august și pune bazele primei experiențe cultural-ecologice de acest gen din țară! Completează formularul până pe data de 16 august, accesând http://tiny.cc/voluntaricodru și haide să salvăm pădurea împreună! Dacă încă nu ai donat, accesează linkul pentru invitații https://codru-fest.ro/donatii.

#codrufest2019 #plantamsinedistram

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/