Condiții europene în mijloacele de transport public din Timișoara

PriMaaS, un nou proiect european al cărui scop principal este schimbarea modalităţii în care timșorenii călătoresc şi plătesc pentru transportul în comun, ar putea fi implementat de Primăria Municiului Timișoara. Proiectul de hotărâre va fi supus votului membrilor din Consilului Local.

„Prioritizing low carbon mobility services for improving accessibility of citizens” este finanţat de Interreg Europe. Valoarea totală estimată este de aproximativ 1,6 milioane de euro. Suma alocată pentru Timişoara este de puțin peste 100.000 de euro, din care contribuţia proprie este de 15.000 de euro. Proiectul se va desfășura pe o perioadă de 42 de luni, împărţită în două etape (prima etapă de 30 de luni, iar cea de-a doua etapă de 12 luni).

„Mobility-as-a-Service (MaaS) este un concept recent al cărui obiectiv principal este schimbarea modului în care oamenii călătoresc și plătesc serviciile de mobilitate. Furnizarea de serviciile de transport reprezintă unul dintre pilonii cheie ai importanței strategice pentru autoritățile regionale. Prin urmare, instrumentele de politică regională pot juca un rol important în sprijinirea introducerii MaaS și asigurarea simultană a acestor noi platforme va contribui la obiectivele politicii de transport redus de carbon, incluziunea socială și niveluri crescute de accesibilitate. Viziunea principală a PriMaaS este de a promova integrarea modurilor tradiționale de transport colectiv cu cele personale și inovatoare prin crearea echitabilă a serviciilor de mobilitate focalizate cu adevărat pe nevoile cetățenilor.”, conform raportului de specialitate ce însoțește proiectul de hotărâre ce va fi supus aprobării.

Municipiul Timişoara este partener în consorţiul coordonat de Universitatea Aveiro, format din șapte membri: Universitatea Aveiro (Portugalia), Comunitatea Intermunicipală din Regiunea Coimbra (Portugalia), TTS Italia (Italia), Intelligent Transport Systems Romania (România), Universitatea de Ştiinţe Aplicate Erfurt (Germania), Municipalitatea Timişoara (România), Regiunea Liguria (Italia), Universitatea Stockholm-eGovlab (Suedia), Consiliul RegiuniiTampere (Finlanda), Parteneriatul de Transport din Sud-Estul Scoţiei (Marea Britanie).

 

banner 1000 x 100 hd