Donații la spital! Unitățile medicale din Lugoj și Făget, sprijinite de un grup de antreprenori

spital lugoj (2)

La începutul lunii august a luat startul o nouă campanie de donații, având ca obiect dotarea cu aparatură a spitalelor din Lugoj și Făget, precum și o strângere de fonduri pentru reparațiile urgente de care are nevoie unitatea spitalicească lugojeană. Inițiatorul acțiunii este Florin Dumbravă, un antreprenor care s-a implicat și în trecut în ajutorarea spitalelor în lupta împotriva coronavirusului.

Zilele trecute, la Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” au ajuns patru mese din inox pentru instrumentarul chirurgical. Sponsorul este S.C. Teraplast S.A., din Bistrița Năsăud, unul dintre principalii parteneri ai campaniei. Tot cu ajutorul acestei societăți, spitalul din Făget a primit un spirometru profesional în valoare de 9.628 lei, necesar la dispensarul TBC. În continuare, la Lugoj este nevoie de 20.000 de euro pentru a repara secția ATI.

Omul de afaceri invită antreprenori locali sau din întreaga țară să i se alăture în demers, donând un procent din impozitul pe profit.

leader board 728 x 90 px

„Suma poate fi foarte ușor strânsă, dacă fiecare antreprenor donează, legal, 20% din impozitul pe profit. Practic, să faci bine, nu costă nimic. Uniți, putem salva multe vieți. Dăruind mai mult, primești mai mult!”, transmite Florin Dumbravă.

Și persoanele fizice se pot alătura campaniei de donații. Cei care doresc să ajute cu orice sumă Spitalul din Lugoj o pot face prin Asociația „Dr. Teodor Andrei”, cod fiscal 39193993, cont RO97BRDE360SV32122263600, iar persoanele care doresc să doneze pentru Spitalul din Făget, o pot face prin Asociația pentru Spitalul Orășenesc Făget, cod fiscal 40469732, cont RO33RNCB0553166080300001.