Donații inedite, dar utile! Ce au primit cadrele medicale din Moldova Nouă de la o femeie stabilită în SUA?

După ce oamenii cu suflet mare de pe raza orașului Moldova Nouă au răspuns pozitiv campaniei umanitare demarate de medicul chirurg al spitalului de la malul Dunării, împreună cu tânărul Marius Vintilă, donând produse de igienă pentru a veni în sprijinul pacienților internați, cu posibilități materiale reduse, săptămâna trecută a venit rândul ca cineva să se gândească la cadrele medicale, oameni care, în această perioadă, luptă practic cu mâinile goale pentru a salva vieți omenești în plină pandemie de coronavirus.

De data aceasta, Marius Vintilă și medicul Cristian Ruhmann s-au ocupat să împartă doctorilor, asistentelor, infirmierelor din cadrul Spitalului Orășenesc Moldova Nouă un număr de 200 de termosuri, omul din spatele acestei campanii fiind Cornelia Haymes, o doamnă originară din Moldova Nouă, actualmente stabilită în Statele Unite ale Americii.

„Gestul este unul simbolic care are la bază recunoștința față de întreg personalul medical, personal care zilnic caută să îi ajute pe cei aflați în impas. Cu siguranță, o cafea caldă sau un ceai cald le va fi de mare ajutor medicilor și nu numai, mai ales în aceste momente când «eroii în alb» traversează o perioadă destul de grea.”, a explicat Marius Vintilă, unul dintre coordonatorii campaniei.

„Publicul-țintă a fost alcătuit din asistente, medici, infirmiere, femei de serviciu, personalul auxiliar. Ne-am bucurat că cineva s-a gândit și la personalul medical, întrucât, cel mai probabil, vom fi cei mai expuși în această pandemie. De asemenea, când totul va reveni la normal, vor împărţi din aceste termosuri şi pacienţilor, în special celor nevoiaşi. Cu această ocazie vreau să anunț că activitatea pe secții în cadrul unității medicale a fost reorganizată, asta ca să nu avem o expunere foarte mare. Totodată, pacienții cronici (care prezintă ulcere varicoase sau afecțiuni care nu presupun urgențe) au fost externați și trimiși la domiciliu pentru a evita expunerea la riscul infectării cu coronavirus, aceștia având și alte boli cronice asociate.”, a subliniat dr. Cristian Ruhmann, medic specialist chirurg, coordonator al secției de Chirurgie a Spitalului Orășenesc Moldova Nouă.