Donație din Germania! Serviciul voluntar din Bethausen, dotat cu încă o autospecială de intervenție

po 1000x100px (4)
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)
explo 1000x200

Estul județului Timiș s-a îmbogățit cu încă o autospecială pentru intervenții în caz de incendii. Aceasta a fost donată de către pompierii din Jena (Germania), oraș înfrățit cu Lugojul, Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din comuna Bethausen. Este vorba de o autospecială cu pompă, marca Mercedes, în stare impecabilă de funcționare, a cărei valoare pe piață este în momentul de față de 19.000 de euro.

„Ne dorim să continuăm această relație de prietenie, iar această donație nu face decât să-i ajute pe voluntarii din Bethausen. Este o mașină Mercedes, fără rezervor, însă are 900 de metri de furtun.”, ne-a spus Roland Doppel, mașinist în cadrul serviciului din Jena, cel care s-a implicat de peste 25 de ani în legăturile de prietenie dintre pompierii din Lugoj și zona aferentă și cei din orașul german și cel care are un rol determinant în toate actele de donație, indiferent că sunt autospeciale sau echipamente.

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comuna Bethausen este printre puținele active în zona de est a județului și este format dintr-un echipaj de șase pompieri. La nevoie intervine pe teritoriul a cinci comune învecinate, primind aprecieri în nenumărate rânduri de la pompierii lugojeni, pentru intervențiile prompte și sprijinul acordat. Serviciul și-a desfășurat activitatea până în prezent cu o altă mașină Mercedes, fabricată în 1973. Aceasta este cu bazin de capacitate 2.000 de litri.

expresb 1000x100
1000x100 (5)
tmc 640
celtic transilvania 1000x100px

„Avem, cred, singura echipă de voluntari din județul Timiș care-și face treaba și intervine când apar probleme, de aceea ne bucurăm de această autospecială, deoarece siguranța locuitorilor din comuna Bethausen, dar și a celor din comunele învecinate e mai presus de orice. Le mulțumim prietenilor noștri din Jena, pentru gestul făcut. Ne dorim să nu o folosim foarte des, însă trebuie să fim pregătiți în orice clipă să facem față incendiilor, inundaților sau oricăror altor probleme care apar.”, a punctat Ioan Lihoni, primarul comunei Bethausen.

În ultimii ani, și Detașamentul de Pompieri Lugoj a fost dotat în mai multe rânduri cu echipamente și autospeciale din Germania, la fel ca și serviciul de pompieri voluntari din comuna Ohaba Lungă, care a primit, de asemenea, o mașină de intervenție marca Mercedes.

tmc 640
1000x100 (5)