Donarea de plasmă poate salva vieți! Cei care s-au vindecat de Covid sunt așteptați la Centrul de Transfuzie Reșița

Conducerea Spitalului din Caransebeș face un apel la persoanele care s-au vindecat de Covid 19 și doresc să-și ajute semenii aflați în situație gravă din cauza infectării cu noul coronavirus.

Cei care s-au vindecat de Covid 19 pot dona plasmă la Centrul de Transfuzii din Reșița, pentru că pot salva vieți, specifică managerul unității medicale din Caransebeș, Valentina David:

Sunt persoane care s-au vindecat de Covid în spitalul nostru și au donat deja plasmă. Dar avem nevoie în fiecare zi de plasmă, de aceea fac un apel la cei care doresc să ajute să meargă la Reșița, la Centrul de Transfuzie Sanguină să doneze plasmă”, a menționat Valentina David.

leader board 728 x 90 px

Pentru a putea fi donatori, cei care s-au vindecat de Covid trebuie să întrunească câteva condiții, printre care să aibă vârsta între 18 și 55 de ani, să nu fi consumat alcool cu 24-48 de ore înainte de recoltare, femeile să nu fie însărcinate, să nu fi suferit în ultimele 6 luni (sau mai mult) intervenții chirurgicale, tatuaje, să nu fi suferit de boli cronice: TBC, sifilis, malarie, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, epilepsie, miopie (- 6 dioptrii).

Cea mai potrivită perioadă pentru donarea de sânge din care se va recolta plasma este la 28 de zile după ce persoana a fost depistată cu infecția SARS-Cov 2, perioadă în care specialiștii precizează că în sânge se găsește cel mai mare număr de anticorpi care pot anihila virusul chinezesc. Precizăm că, în această perioadă, Centrul de Transfuzie Reșita nu are voie să facă colecta mobilă, motiv pentru care persoanele care doresc să doneze sânge trebuie să se prezinte la sediul Centrului de Transfuzie Reșița, situat pe Str. I.L. Caragiale 1-2, deschis între orele 8.00-17.00, telefon: 0355429591.