Aparatul RT PCR – GRATIS, utilitățile lui – SCUMPE! Solicitarea Spitalului din Caransebeș, în așteptare pe masa de lucru a Primăriei

Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, din nou în atenția consilierilor locali, însă din nou, când vine vorba de bani, lucrurile se complică. Concluzia: se mai așteaptă până când se vor face teste RT PCR la Spitalul Caransebeș.

Consilierul local din partea USR, Sanda Bistrean, care și-a luat rolul de membru în comisia de Cultură Sport și Sănătate în serios, a adus în fața aleșilor locali o solicitare din partea conducerii spitalului pe care a crezut că o găsește la mapă. Spitalul solicita o sumă de bani pentru funcționalitatea aparatului RT PCR, care să testeze pacienții cu COVID-19 și pe care l-a primit cu împrumut de la un medic din Timișoara.

Banii ar trebui să folosească pentru achiziția unei hote de clasă a II–a cu lampă și masă, a unei combine frigorifice, a unui sistem de extracție automată, centrifugă automată și alte asemenea dotări, fără de care aparatul PCR nu ar putea funcționa.

Primarul Caransebeșului, Felix Borcean, a menționat că solicitarea a repartizat-o directorului economic, care ar fi trimis-o către Consiliul Local, dar că astfel de solicitări nu se rezolvă de pe o zi pe alta:

Banii sunt pentru dotarea laboratorului unde va veni acest aparat RT PCR, sunt 213.000 de lei. Nu putem face tot timpul așa chiar cum vrem noi, că ziceți să vină la Primărie. Chiar dacă am avea bani, se repartizează pe trimestre, pe capitole bugetare, ori noi anul acesta am alocat spitalului 2.600.000 de lei, o parte din bani nu au fost folosiți de spital, nu au fost folosiți de exemplu la finalizarea ambulatoriului, s-a făcut doar o parte acolo. Dacă nu mă înșel, mai sunt vreo 500.000 de lei nefolosiți de către spital. Ori tot să vii să ceri… Nu zic că nu au nevoie, dar mai este și proiectul acela cu fonduri guvernamentale pe care l-au accesat, deci pe lângă sumele acestea pe care noi le-am dat din bugetul local, aici e vorba de un pic de management, nu de laborator”, a menționat Felix Borcean, primarul municipiului Caransebeș.