Don Dunca, când ai făcut accidentul te duceai sau veneai?

După toate câte ți s-au întâmplat marți-seara, am rămas cu o nedumerire, domnule președinte. Incidentul cu animalul pe care l-ai „împrăștiat” pe șosea (metafora îți aparține) a avut loc în timp ce te duceai cu Touaregul pe partea dreaptă a drumului spre Lugoj sau pe aceeași parte dreaptă a drumului, dar în timp ce veneai la Reșița?

De ce e important de precizat? Because, cum ar zice prietenul meu englez Matei Mircioane, aș fi curios să știu pe cine ai trombonit când ai fost întrebat care era direcția de deplasare a Touaregului: pe mine, spunându-mi că veneai la Reșița, după ce ai inspectat „recolta de porumb” de la Ezeriș ori pe colegul meu Taban, căruia i-ai mărturisit că: „Mergeam de la Reșița spre Lugoj, în jurul orei 18.30, după ce mi-am terminat programul de lucru de la Consiliul Județean”? Pe cine ai fraierit, musiu: pe el sau pe mine? Sau și pe unul, și pe altul? Sau poate erai cu elicopterul și din zdruncinătura aia nu îți mai amintești exact ce s-a întâmplat. Exclus? Păi atunci e frumos, nea Romi, ca la același accident să existe două declarații diferite? Poate chiar trei, dacă o punem la socoată și pe cea de la Poliție. Mie mi-ai declarat că l-ai „împrăștiat” pe animal pe șosea, iar colegului meu – că ai coborât din mașină să vezi în ce stare era animalul, pentru că te cuprinsese mila de el, doar că acesta se pierduse în ceață. Te cred și eu, că bietul câine s-o fi gândit că îl iei în șuturi că trecuse drumul prin loc nepermis și neluminat.

Și acum ce faci cu Touaregul ăsta cu față de bidon turtit? Bănuiesc că nu o să circuli în continuare cu el, că te faci de mirul lumii. Dacă o să faci tot cu el naveta și o să ai ghinionul să te vadă Fritz circulând cu bolidul prin Timișoara, chiar o să zică că suntem rupți în cur și facem Banatul de râs. Părerea mea e să-l bagi de urgență în service, să acoperi diferența de la prima de asigurare Casco, dacă e cazul, că te-o mâncat undeva să renunți la ea, și să te rogi de Ionuț Popovici, Flavius Nedelcea sau de Ioan Crina să te împrumute cu o mașină de Doamne ajută. La câte îi cunosc eu, nu cred că te-ar refuza. Mai ales că sunteți din coaliția de guvernare!