„Domnule Romeo Dunca, noi, oamenii de rând, plătitori de taxe și impozite, ai cui suntem?!”

Profesorul universitar Ileanu Rotaru se înscrie pe o listă tot mai lungă a celor care își exprimă public nemulțumirea față de managementul lui Romeo Dunca la Consiliul Județean Caraș-Severin!

„Nu se mai poate!”, spune Ileana Rotaru, justificându-și reproșurile pe care i le aduce președintelui Romeo Dunca, celui care promite cu doar un an în urmă că va dezvolta Caraș-Severinul la fel de spectaculos cum i-au crescut lui conturile din afaceri private.

Revolta profesorului universitar e legată de DJ 586 Bocșa – Ocna de Fier. Același pentru care încă din 2009, odată cu demararea exploatării de piatră din Munții Dognecei – Poiana Dănilii, a început să strângă semnături ale locuitorilor și proprietarilor de case din Ocna de Fier, prin care solicita ajutorul Consiliului Județean Caraș-Severin și al altor instituții de stat să folosească ruta ocolitoare a satului destinată transportului greu de materiale.

ocna de fier

ocna de fier

„Da, există rută ocolitoare, în care s-a investit de-a lungul timpului peste 1 mil de euro, dar acești șoferi și firmele la care lucrează preferă să își bata joc de noi și să ne pună viețile și bunurile în pericol!! Este inadmisibil ca după nenumărate petiții, solicitări, adrese și tot ce am știut eu să mai fac acest trafic să fie de neoprit! Caravane de câte 4-11 mașini de mare tonaj trec de câte ori au chef, urcă și coboară aproape zilnic pe acest drum sătesc, o uliță, de altfel! Ne lăsăm copiii să se joace unii cu ceilalți cu poarta încuiată pentru ca nu cumva să le treacă prin cap să iasă în drum!, casele au crăpături vizibile și șanțuri călcate de roți de camioane. Domnule Romeo Dunca, cariera de piatră este proprietatea Consiliului Județean, drumul este al Consiliului Județean, noi, oamenii de rând, plătitori de taxe și impozite, ai cui suntem??? Cerem prea mult de 12 ani?! Vrem doar să ne dați drumul înapoi, iar aceste mașini să fie obligate legal să folosească ruta ocolitoare!!!”, e strigătul disperat al Ilenei Rotaru, care mai remarcă faptul că drumul respectiv tocmai a fost reabilitat, însă în aceste condiții de trafic nu poate rezista prea mult.

ocna de fier 2

ocna de fier 2