„Domnule președinte, treziți-vă la realitate! Se alege praful de întregul județ!”

dunca doarme

Cărășenii s-au săturat de gafele administrative din mandatul lui Romeo Dunca! Gafe care au generat din nou scandal ca la ușa cortului în Consiliul Județean!

Doar un minut și 19 secunde de imagini video din Sala de ședințe „Sorin Frunzăverde”, prezentate de Express de Banat, au fost suficiente pentru ca oamenii să înțeleagă cum se „dezvoltă” Caraș-Severinul în viziunea lui Romeo Dunca. Imediat după ce președintele CJ a cerut consilierilor să taie bani de la sănătate pentru a-i investi în drumurile județene au ieșit la iveală grave abateri de la Codul Administrativ, de la lege. „E o problemă agravantă! E revoltător!”, a strigat juristul Darian Ciobanu, secretarul general al județului. Cel care n-a prea greșit în astfel de aprecieri, legea confirmându-i pozițiile adoptate în plen. În loc să-și asume partea sa de vină, președintele Romeo Dunca a încercat să-i facă responsabili pe alții. De aici un adevărat circ, cum n-a mai fost vreodată în Consiliul Județean Caraș-Severin, un circ care a obligat la întreruperea ședinței. Imaginile sunt mai mult decât grăitoare, iar reacțiile cărășenilor, pe măsură.

„Nu mai dați vina pe alții! Țara merge prost pentru că proștii au votat proști!”, a comentat Doru Gongola. Romeo Sporea a avut și el un mesaj pentru cele petrecute în palatul administrativ: „Să vă fie rușine, ați distrus județul!”. Anne Marie Blaj e la fel de dezamăgită: „Super circ, măcar e fără bani! Era bine să ne uitam la ceva frumos și util pentru noi, nu la circ gratuit!” Maria Năsturel n-a văzut nici ea cu ochi buni scandalul generat de președintele Dunca: „Nu pot să cred… Câtă nesimțire pe capul lor! „Doamne, ce penibili sunteți dacă nu va puteți înțelege de vorba bună, nu vreau sa vad când luați decizii!”, le-a transmis aleșilor și Anca-Claudia Potocean.

Cristian Daniel Cardaș îl consideră vinovat aproape exclusiv pe președintele CJ pentru ceea ce a ajuns cea mai importantă instituție din județ: „Nici măcar amuzant nu mai e acest personaj, din păcate! Dezamăgitor, din păcate! După mai bine de un an de mandat…!! Se alege praful de tot cu asemenea conducere. Nu regret că l-am votat pe acest …, îmi asum… așa e corect. Dar, după 18 ani de liberalism și de susținere și simpatie, uneori nejustificată, pentru liberali și pentru Dreapta… cred că merităm altceva, cu toții!!! Se alege praful de întregul județ… Pică munții pe noi, Herculanele e la pământ, totul e la pământ, infrastructură zero, investiții… zero, vorbe-n vânt!! Domnule președinte, treziți-vă la realitate! Treziți-vă cât mai repede posibil! Să nu fie prea târziu! Dacă nu… drum bun… spre pârtie!! Că o aveți gata pregătită!!” Nici Tavi Anghelina nu l-a menajat pe președinte: „Dunca ăsta habar nu are pe ce planetă trăiește. Dar se cearta cu toată lumea… măcar dacă ar avea jumătate din anii de școală ai lui Stancovici! Măcar atât!”

Viorica Cherecheș a rezumat în termeni duri ședința de ieri a Consiliului Județean Caraș-Severin: „În procesul-verbal întocmit de stenodactilografă ar trebui scris «balamuc»”! Dorina Crăciunoiu este la fel de revoltată: „Oare unde este stima de sine???? Decența? Avem pretenții de la dumneavoastră, sunteți oameni pregătiți, aleși de noi… ce exemplu dați????”

Despre oameni nepotriviți în funcții-cheie vorbește și Giorgy Despa: „Așa se întâmplă când în instituții de conducere sunt votați oameni fără pregătire. Trebuie legi în acest sens, Consiliul Județean NU se poate compara cu o afacere personală în care tu ai fost bun manager. Tu trebuie sa ai o școală să știi sa administrezi banii județului, să-i prioritizezi, nu să-ți faci socoteala pentru anii care vin și să te pregătești dând bani aiurea… Eu nu sunt de acord cu Dunca. A promis prin satele sărace că face drumuri, a zis că nu trece un an și drumul Greoni – Vrani se va face. După 1 an și ceva drumul este realmente impracticabil. Doar Muntele Mic îl interesează. Nu mai am încredere și nu mai merg la vot!”

Ilie Bihoi este unul dintre puținii care a văzut debandada din Consiliul Județean cu alți ochi: „Circ provocat, ziua cornilor în toată regula. Parcă mai frumos era când Consiliul Județean dansa pe mese la Herculane, dar atunci presa era la cazanul cu căleală și nu a putut filma chermeza”. Petrișor Olariu a găsit mai inspirat să facă haz de necaz: „Mulțumim domnului primar că l-a dus pe acest extraordinar manager la cârma județului!” Mariana Oțelariu e obișnuită cu ședințele aleșilor locali, dar mărturisește că n-a mai văzut vreodată un nivel atât de jos: „Am lucrat peste 20 de ani în primărie și am stenografiat ședințele, dar asemenea circ n-am mai văzut. Rușine! Voi ne conduceți?!” Mari Marinela este de asemenea șocată de ceea ce a văzut în Consiliul Județean: „Doamne, ăștia nu au pic de rusine!!! Unu mai… ca altul! Doamne, ai milă de noi!!!” Nici Viorica Darie n-a găsit altfel de cuvinte: „Vai și amar!!!” „Am ajuns de râsul – plânsul cu așa persoane!”, a adăugat Crina Aur. Emanuela Știopu e și ea cam de aceeași părere: „Țara asta nu mai are nicio șansă! Cine mai are vreo speranță că, poate, totuși se va schimba ceva, să se uite la ăștia… aștia ne conduc! „Vai nouă!” sunt cuvintele Aurorei Călăpăreanu după ce a văzut imaginile cu președintele Dunca, iar Dan Chiper a spus la fel de sec: „Circ pe bani publici”. Iuliana Zamfiroiu a concluzionat: „Ce mai e de zis? Nimic!”

S-a cam umplut paharul! Cărășenilor le-a cam ajuns un an de circ pentru a se convinge cum se va „dezvolta” Banatul de Munte!