Domnule ministru Vela, pentru spălarea imaginii dumneavoastră este posibil să vă folosiți de astfel de mizerii? Atâta ipocrizie nu am văzut la un politician!

Un polițist local din Reșița dă de pământ cu Marcel Vela, după ce ministrul Afacerilor Interne a spus că Poliția Locală face abuzuri și amendează pe nedrept, invocând nerespectarea ordonanțelor militare!

Marius Vuia, polițist local în Reșița, este atât de furios din cauza afirmațiilor ministrului MAI încât n-a mai ținut cont nici măcar de legătura de partid dintre Vela și Nelu Popa, șeful administrației locale reșițene, în subordinea căreia se află și Poliția Locală. „Sunt colegi infectați pentru că au intrat în servici la începutul stării de urgență fără mănuși, mască, au păzit carantinați, au verificat izolați, zi și noapte sunt pe străzi împreună cu celelalte structuri, aplică Ordonanțele Militare căci așa ați vrut, iar acum îi batjocoriți? Au cerut ei să fie în subordinea MAI, au cerut ei competențe pe Ordonanțe Militare? Au cerut ei să fie în permanent contact cu oamenii riscând astfel să își îmbolnăvească familiile? Atâta ipocrizie nu am putut să văd la un politician!”, a răbufnit polițistul local Marius Vuia la adresa ministrului Vela.

Acesta afirmase public, într-un dialog cu urmăritorii paginii sale de socializare, că „și acum avem probleme cu Poliția Locală, care amendează, care face unele abuzuri, nu respectă toate prevederile ordonanțelor în litera și spiritul fiecărei ordonanțe”. Lui Vela i se reproșează încă o dată că încearcă să iasă imaculat după deciziile proaste pe care le ia sau afirmațiile mai puțin inspirate pe care le face în spațiul public. „Toți politiștii locali sunt de-a dreptul revoltați când văd afirmațiile dvs. de parcă pe toate filmulețele ce reclamă abuzuri ale Poliției Române sau Jandarmeriei apar locali. Pentru spălarea imaginii dvs. și a MAI este posibil să vă folosiți de astfel de mizerii? Un gest onorabil ar fi să vă deziceți de cele afirmate și, de ce nu, să scoateți Poliția Locală din așa-zisul sistem integrat, să faceți demersuri de clarificare a legii și competențelor politiștilor locali”, i-a mai transmis polițistul local reșițean ministrului Afacerilor Interne.