„Domnul Dunca va sprijini toate primăriile, nu cum a făcut Hurduzeu! M-am rugat de colegii primari pentru 50.000 de lei”

Cu un președinte de Consiliu Județean liberal, dar și cu un viitor guvern de Dreapta, o parte dintre primarii PSD își pun întrebarea dacă va mai exista echitate în privința repartizării sumelor pentru UAT-uri. Aceste îngrijorări sunt total nefondate, spune unul dintre edilii PNL, ferm convins că sprijinul oferit comunităților începând din 2021 nu va avea drept criteriu coloratura politică, așa cum s-a întâmplat atunci când cel mai important fotoliu din județ era ocupat de social-democratul Silviu Hurduzeu.

Reales să conducă destinele locuitorilor din Anina, Gheorghe Românu se arată bucuros că echipa din care provine va fi atât la cârma celei mai importante administrații publice din Caraș-Severin, cât și parte a coaliției de guvernare întrucât „trebuie cumva mișcate lucrurile în România”. Pe de altă parte, primarul a ținut să atragă atenția că îmbunătățirea condițiilor de trai în județul condus de Romeo Dunca se va resimți fără doar și poate în toate localitățile, lucru care nu s-a întâmplat în perioada în care Consiliul Județean era cârmuit de Silviu Hurduzeu, atunci când, spune edilul-șef, nu a primit niciun leu pentru a împiedica închiderea căminului de bătrâni din urbe. În schimb, cu totul altfel s-a pus problema în cazul sumelor pentru acoperirea nevoilor comunităților social-democrate.

„De unde atâta frică pentru lipsa de imparțialitate? Vă dau un exemplu. Eu, din opt ani în calitate de primar al orașului Anina, șapte am fost în opoziție. Mi-a dat mie Hurduzeu vreun leu? M-am rugat de el să-mi dea 50.000 de lei pentru căminul de bătrâni și nu a vrut să-mi dea, totul cu scopul de a salva căminul, de a nu-l închide. Îmi tot spunea: «Închide căminul!». Uite că nu l-am închis. M-am rugat de colegii primari PNL pentru suma respectivă. Fiecare mi-a dat câte 5.000-10.000 de lei, astfel încât am strâns banii necesari pentru a nu închide căminul, în urmă cu trei ani. Uitați-vă în istoricul meu ca primar să vedeţi câți bani mi-a dat mie Consiliul Județean. Ei bine, sunt convins că domnul Dunca va proceda cu totul altfel. Domnul Dunca va sprijini toate primăriile. De ce? Deoarece cu toții suntem interesați ca județul Caraș-Severin să se dezvolte. Și pe mine mă interesează să meargă lucrurile nu doar la Anina, ci și la Oravița, Bozovici. Ce contează culoarea politică a primarului în momentul în care cu toții reprezentăm comunitățile aceluiași județ? Acei edili care își pun problema lipsei de echitate în viitoarele strategii financiare ar trebui să își aducă aminte de banii pe care i-au primit înainte de campanie”, a precizat Gheorghe Românu.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Contactat telefonic pentru a confirma sau infirma cele expuse de edilul-şef al oraşului Anina, fostul şef al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, actual deputat în legislatura 2020-2024, nu a putut fi contactat.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/