Dominic Fritz invocă principiul protecției animalelor, în controversele legate de interzicerea hrănirii porumbeilor

Primarul Timișoarei susține proiectul inițiat de colegii consilieri locali din USR prin care hrănirea animalelor de pe domeniul public ar urma să fie interzisă. Argumentul lui Dominic Fritz este legat de protecția acestor animale. 

„Mă bucur că acest proiect este dezbătut. Pentru mine este important să abordăm această temă din perspectiva protecției animalelor. În ordinea argumentelor, protecția animalelor trebuie să fie pe locul numărul 1. Și aici cred că argumentul că o pasăre care este dependentă de mâncare de la McDonalds este o pasăre protejată, nu mi-e foarte clar. În școala generală am mers cu o organizație de protecție a animalelor la o grădină zoologică, exact acolo am învățat de ce nu este bine ca noi oamenii să hrănim păsările, pentru că ele știu să se hrănească singure și nu știm noi mai bine. Sunt curios și de dezbaterea publică, sunt și schimbări de mentalitate poate, de experiență și de părerile unor profesioniști de care trebuie să ținem cont și vom vedea ce va fi la această dezbatere.”, a declarat Dominic Fritz.

Proiectul cu noile reguli care ar urma să fie stabilite în Timișoara este în continuare în consultare publică, iar luni, în 26 aprilie, este programată dezbaterea publică pe această temă.

CITEȘTE ȘI: Consilierul primarului Fritz intervine în scandalul legat de interzicerea hrănirii porumbeilor: „Unii se află încă sub grava impresie a evenimentelor de 1 Mai dinainte de 1989, când Ceaușescu lansa porumbei spre văzduhul atomar”