Dominic Fritz: „Eu nu votez la aceste alegeri pentru că nu am drept de vot. Sunt cetățean german”

untitled design set 970x90 px

Într-un mesaj postat pe rețelele sociale duminică în jurul orei 16, primarul Timișoarei le-a cerut cetățenilor cu drept de vot să meargă la urne și să voteze pentru un nou început. Îndemnul este făcut în contextul prezenței scăzute în secțiile de votare. 

„Vestea proastă este că ne apropiem de o prezență la vot extrem de scăzută, poate istorică. Se pare că maxim o treime din cei cu drept de vot o să chiar meargă la vot. Ceea ce este destul de trist. Vestea bună e că toți cei care merg la vot au un cuvânt mult mai greu de spus. (…) În Timișoara stăm destul de bine. Se pare că o să menținem cel puțin prezența la locale.”, a spus Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei le-a spus internauților și care este motivul pentru care nu a mers duminică la vot.

„Pentru unii o să fie șoc și groază acum. Eu acum nu o să votez la aceste alegeri. Eu am cetățenie europeană, sunt cetățean german și încă nu sunt cetățean român. Așa că la alegeri naționale nu pot vota, doar la cele locale și europene. Deci vă rog, am nevoie să votați în locul meu, deci cine nu a votat, mergeți și dați un vot pentru mine. Pentru o Românie fără hoție și un nou început pentru această țară. Simt că avem o șansă atât de mare în fața noastră și doar trebuie să vrem. În același timp, e și atmosfera asta de incertitudine și de demobilizare și depinde de fiecare dintre noi. România nu se va schimba cu alții, nu pentru sunt politicieni undeva care fac ceva pentru noi, ci doar dacă fiecare dintre noi se simte responsabil pentru prezentul și viitorul acestei țări și acestui continent.”, a concluzionat Fritz.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/