Dominic Fritz, după consultările de la Palatul Victoria: Data alegerilor trebuie să fie fixă, nu să avantajeze pe cineva

dominic fritz, primar timisoara, vicepresedinte usr
Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Primarul Timișoarei opinează că democrația este în pericol dacă data alegerilor este decisă în funcție de cum avantajează „pe unul sau pe altul”.

Dominic Fritz a participat luni la consultările cu premierul Guvernului României pentru stabilirea datei alegerilor prezidențiale. Primarul Timișoarei, vicepreședinte USR, a explicat pentru expressdebanat.ro poziția susținută de partid la întâlnirea de la Palatul Victoria.

„Am participat în calitate de vicepreședinte USR. Noi am acceptat invitația din respect pentru democrație, dar nu pot să nu remarc că e ciudat că iar facem acest balet al datelor în loc ca Guvernul să se ocupe de lucrurile care contează cu adevărat și asta înseamnă să combată inflația pentru că prețurile pentru români sunt din ce în ce mai mari.”, a declarat Dominic Fritz pentru expressdebanat.ro.

USR consideră că alegerile trebuie să fie organizate la termen, în luna noiembrie. „Asta i-am spus și domnului prim-ministru. Cel mai important acum e să terminăm cu noul circ despre date și să comunice rapid pentru ce dată ce decid. Am luat la cunoștință că el o să mai vrea, după ce face o primă colectare a opiniilor, să se mai consulte cu partidele parlamentare, așa am înțeles, și vom vedea ce se decide. Noi suntem pregătiți pentru orice variantă.”, a explicat Fritz.

„Pericolul pentru democrație este faptul că se decide data în funcție de cum avantajează pe unul sau pe altul.”, a mai spus Dominic Fritz. „În Statele Unite se știe de o sută de ani că în a doua zi de marți, în noiembrie, sunt alegerile, indiferent pentru cine e un avantaj. Aici se pare că o dată la lună cineva vine cu o nouă idee în funcție de cum stă în sondaje. Și asta este un pericol pentru democrație pentru că data alegerilor trebuie să fie fixă și nu să avantajeze pe nimeni.”, a conchis primarul Timișoarei.

Vă reamintim, premierul Marcel Ciolacu a declanșat consultări cu partidele partidele după ce PSD și PNL nu au reușit să ajungă la un consens cu privire la data desfășurării alegerilor prezidențiale. Inițial, coaliția de guvernare conveniseră pentru luna septembrie, liberalii susțin acum că vor alegeri la termen, în noiembrie.

După ședința conducerii PNL, care a avut loc în același timp cu consultările de la Guvern, Nicolae Ciucă a declarat că toți membrii BPN au fost de acord să susţină luna noiembrie pentru scrutinul prezidențial.

CITEȘTE ȘI: Dominic Fritz, prezent la Guvern, la consultările pe tema calendarului alegerilor

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/