„Dominic Fritz alege să îngroape orașul în datorii”

fritz colterm

Primăria Timișoara se pregătește să ia o nouă amendă uriașă de 21 de milioane de euro pentru că nu a făcut niciun demers până acum pentru a cumpăra certificatele pentru emisiile de CO2 pe anul trecut. „Este de neînțeles de ce Dominic Fritz alege să îngroape orașul îndatorii”, spune Adrian Lulciuc, consilier local PNL.

Semnal de alarmă tras de Adrian Lulciuc, consilier local PNL. Liberalul avertizează asupra faptului că Primăria Timișoara mai are timp până la sfârșitul lunii aprilie să cumpere certificatele pentru emisiile de CO2 pe anul trecut. Dacă nu se va conforma, instituția se va alege cu o nouă amendă uriașă în valoare de 21 de milioane de euro.

E ultima strigare pentru achiziționarea certificatelor pentru emisiile de CO2 pe anul 2021. Companiile de termoficare responsabile din țară au început deja să achiziționeze certificatele pentru emisiile de CO2 pentru anul precedent. Este cazul Oradei, care a contractat deja aproape 50.000 din cele 280.000. Ce face Primăria Timișoara și Colterm? Încă nimic. Refuz să cred că nici anul acesta nu se va conforma cu plata celor 188.624 de certificate, așa cum prevede legislația europeană! Faptul că nici măcar nu se discută despre această obligație, este cel puțin dubios, în condițiile în care anul trecut Primăria Timișoara a primit colosala amendă de 21 milioane de euro pentru neachiziționarea certificatelor și nici măcar până în prezent nu a achitat suma pentru 2020”, a declarat Adrian Lulciuc.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

De asemenea, consilierul local PNL spune că nu înțelege de ce primarul Dominic Fritz vrea să îngroape Timișoara în datorii, în loc să respecte legislația europeană. În cazul în care Primăria Timișoara se va alege cu o nouă amendă, Lulciuc anunță falimentul Colterm.

Este de neînțeles de ce Dominic Fritz alege să îngroape orașul în datorii pentru că, pur și simplu refuză să respecte normativele europene. Cumulul tuturor sumelor se va transforma într-o cifră astronomică pe care nimeni, niciodată nu va mai avea cum să o acopere și care va echivala cu falimentul Colterm. Până acum, Primăria Timișoara trebuie să plătească suma pentru certificatele din 2020, amenda de 21 de milioane de euro, dar și certificatele pentru 2021 care ar costa aproximativ 11,2 milioane de euro. Sper să nu ne aflăm în situația de a mai aduna o amendă, pentru că atunci chiar nimeni nu o să mai tolereze nimic din partea acestor inconștienți care conduc astăzi orașul. Îi cer lui Dominic Fritz să angajeze imediat procedura de achiziție, pentru că termenul limită este 30 aprilie, iar timpul trece în defavoarea timișorenilor”, a afirmat Adrian Lulciuc.

banner 970 x 250