Doina Frunzăverde câştigă în primă instanţă procesul cu Eugen Răduca. După ce hotărâri ale Senatului UEMR au fost anulate prin sentinţe definitive!

Disputele din interiorul Universităţii Eftimie Murgu Reşiţa, dintre Senatul universitar condus de preşedintele Doina Frunzăverde şi profesorul Eugen Răduca, au ajuns în atenţia Federaţiei Naţionale Sindicale Alma Mater. Au ajuns acolo pe căi diferite şi sub forme diferite!

Un email trimis luni, 10 decembrie, către conducerea FNS Alma Mater, de prof. Eugen Răduca, intitulat „Clarificări asupra unei informații referitoare la subsemnatul“, relevă faptul că situaţia de la Reşiţa a fost dezbătută în şedinţa de sâmbătă, 8 decembrie, a Consiliului Naţional de Conducere al Federaţiei Alma Mater! Ar fi fost pusă în discuţie de preşedintele federaţiei, Anton Hadăr, un apropiat al studiourilor de televiziune Antena 3 şi România TV. Liderul sindical nu ar fi cerut însă în prealabil şi părerea lui Eugen Răduca, motiv pentru care acesta din urmă a trimis ieri conducerii Alma Mater, prin poşta electronică, următorul text (sublinierile aparţin autorului):

„Onorată Conducere a Federației Naționale Sindicate «Alma Mater»

Imi cer scuze dacă insist cu problemele existente la UEMR și legat de acestea, unele profesionale, personale. NU mai intenționam să revin, dar am aflat că în Ședința CNC din 08 dec. domnul Președinte, prof.univ.dr.ing. Anton Hadăr, a afirmat că d-na Frunzăverde a câștigat un proces împotriva mea prin care trebuie să ii plătesc dumneaei daune 3000 de euro. Sunt dezamăgit, deoarece informația NU este corectă decât în parte, fiind incompletă și scoasă din context. Știm mulți că domnul Președinte Hadăr are relații excelente cu d-na Frunzăverde și că domnul Președinte crede tot ceea ce ii spune dumneaei, dar înainte de a fi lansat informația referitoare la subsemnatul, consider că domnul Președinte ar fi trebuit să afle și punctul meu de vedere, pe care doresc să îl prezint, în esență.

În ultimii ani, prin câteva scrisori deschise transmise prin rețeaua intranet a UEMR am avut opinii critice la adresa managementului conducerii UEMR (în anii 2015 și 2017 UEMR a primit calificative ARACIS de Incredere limitată, au fost întârzieri de salarii – 3 luni ! în toamna anului 2015-, NU avem cămin studențesc propriu funcțional – modernizarea pe fonduri europene, de 6 milioane de euro, a celui existent trebuia finalizată în anul 2015 -, etc.), d-na Frunzăverde, așa cum cred că se cunoaște,  fiind rector al UEMR în intervalul 2008 -2016 și de atunci până în prezent, Președinte al Senatului UEMR. D-na Frunzverde a considerat că i-am șifonat imaginea prin unele afirmații pe care le-am făcut în 3 dintre scrisorile deschise transmise prin rețeaua intranet a UEMR (una dintre acestea a ajuns în presă), m-a acționat, pe persoană fizică, în instanță, cerându-mi daune de 10.000 de euro, fiindu-i acordate 3.000 de euro la Judecătoria Reșița, ca primă instanță. Voi face recurs.

Spuneam că sunt dezamăgit, deoarece, dacă domnul Președinte Hadăr m-ar fi contactat, i-aș fi reamintit că Senatul UEMR, având-o ca Președinte a Senatului UEMR pe d-na Frunzăverde, m-a sancționat, cu avertisment scris, de două ori în aceiași zi, prin Hotărârile Senatului UEMR (HS),  HS nr. 205/16.11.2017 și HS nr. 206/16.11.2017ambele hotărâri ale Senatului UEMR fiind anulate, prin sentințe definitive, în instanță.

În plus, de curând, d-na Frunzăverde a sesizat Comisia de Etică și Deontologie Profesională (CEDP) a UEMR ca urmare a faptului că am criticat (pe motive de legalitate) câteva Hotărâri ale Senatului UEMR (sesizarea a fost respinsă de CEDP ca fiind neîntemeiată)

Cuib de vise 1000x100

«Cireașa de pe ( ultimul ) tort», spun eu, o constituie, faptul că, joi 6 decembrie, de Sfântul Nicolae am fost revocat de Senatul UEMR din funcția de Director de Departament DIEI, printr-o derogare (explicită) de la Carta UEMR (art.56, alin.8)?!?, votată de Senatul UEMR (anexez un articol din ziarul express de Banathttps://expressdebanat.ro/inca-o-decapitare-inginereasca-la-universitatea-eftimie-murgu-parafata-de-doina-frunzaverde/ ).

Mai adaug că prin HS nr. 207/28.09.2018, și HS nr. 209/28.09.2018, Senatul UEMR a votat (implicit) derogări ?!? (art.286 alin.5) de la Legea Educației Naționale nr.1/2011 actualizată.

In acest context, consider că este firesc să ne întrebăm: Pe când o derogare și de la Constituția României? 

          Cu respect pentru cei de bună credință,

             prof.univ.dr.ing. Răduca Eugen“

Menţionăm că după publicarea, sâmbătă, 8 decembrie, în Express de Banat, a articolului „Încă o decapitare inginerească la Universitatea Eftimie Murgu, parafată de Doina Frunzăverde!“, în care informam pe surse că în 6 decembrie, de Sf. Nicolae, Senatul UEMR ar fi hotărât demiterea lui Răduca din funcţia de director al Departamentului Inginerie, niciuna dintre părţile implicate în disputa de la UEMR nu a considerat de cuviinţă să ne transmită un punct de vedere. Chiar şi rândurile de mai sus, adresate de Răduca federaţiei Alma Mater, au ajuns în posesia noastră fără ştiinţa „beligeranţilor“. Asta nu înseamnă că nu suntem deschişi şi în continuare în a publica poziţia oficială a rectorului Andrade Bichescu, a preşedintei Senatului universitar Doina Frunzăverde ori a profesorului Eugen Răduca, dacă aceştia consideră că lucrurile stau altfel decât am scris noi.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/