Doi primari din Timiș, scoși din carantină în ziua votului. DSP Timiș a demarat o anchetă

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

E anchetă internă la DSP Timiș după ce doi primari din Timiș au fost văzuți, astăzi, plimbându-se pe la secțiile de votare, deși erau în carantină, fiind contacții lui Călin Dobra, confirmat cu coronavirus. Ancheta vizează angajații DSP Timiș care și-ar fi depășit atribuțiile. Ei riscă inclusiv concedierea. 

Ancheta a fost demarată ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public cu privire la derogarea măsurii de carantină acordată primarilor Virgil Bunescu, de la Giarmata, și Victor Malac de la Dumbrăvița. Cei doi sunt contacții lui Călin Dobra, președintele CJ Timiș confirmat cu COVID-19, în urmă cu două zile. Dobra se află în izolare la domiciliu în Lugoj.

În conformitate cu legislația în vigoare, derogările sunt emise de către CJCCI, cu avizul DSP. În cazul celor două persoane publice, reprezentanții instituției noastre și-au depășit atribuțiile și nu au informat conducerea legat de aceste solicitări. În acest context a fost demarată cu celeritate o anchetă internă, urmând ca persoanele care se fac responsabile de această situație să fie supuse rigorilor de procedură internă, mergând până la încetarea raporturilor de muncă. Odată cu finalizarea anchetei, DSP Timiș va face publice măsurile dispuse”, a anunțat DSP Timiș.

promovare banner maxagro

Derogările se dau pentru situații speciale, cum ar fi înmormântări sau probleme de sănătate. Ancheta DSP va urmări inclusiv în ce măsură implicarea în organizarea alegerilor locale reprezintă o situație specială care poate susține emiterea unei astfel de derogări.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/