Doi deputați și un senator PSD de Caraș-Severin în viitoarea legislatură

Întoarcerea lui Ion Mocioalcă în PSD a schimbat semnificativ calculele făcute înainte de alegerile generale din 6 decembrie, social-democrații fiind acum aproape siguri de obținerea a trei mandate de parlamentar.

Cu Mocioalcă în fruntea organizației, PSD Caraș-Severin a obținut în urmă cu patru ani un scor istoric. Aproape 50 la sută dintre voturi au însemnat trei mandate de deputat și unul de senator. Calculele erau acum mult mai puțin optimiste. Social-democrații erau siguri de un singur mandat de deputat și aveau șanse reale pentru unul de senator. Dar cam atât. Odată cu revenirea lui Ion Mocioalcă în PSD, așteptările sunt altele: un senator și doi deputați!

„Nu cred că mai e un secret pentru cineva, plecarea lui Ion Mocioalcă din partid a fost cauzată de politica lui Liviu Dragnea. A fost nevoit să plece după ce a semnat acea scrisoare împotriva lui Liviu Dragnea, în care acuza modul cum era condus partidul la vremea respectivă. Timpul ne-a demonstrat că Ion Mocioalcă a avut dreptate. S-a întors acum pentru că există o altă conducere la nivelul partidului, care înțelege să conducă democratic. Ion Mocioalcă a plecat doar din cauza unui singur om, Liviu Dragnea. De aceea, spun că revenirea sa în PSD e absolut firească”, a comentat, pentru expressdebanat.ro, Silviu Hurduzeu, președintele interimar al PSD Caraș-Severin.

În mod categoric, Mocioalcă nu se întoarce cu mâna goală. Cu Pro România a obținut șapte mandate de primar la alegerile locale și va avea un cuvânt greu de spus în formarea majorităților în multe consilii locale și în alegerea viceprimarilor. Deocamdată nu s-a discutat de ocuparea vreunei funcții în partid de către fostul președinte.