Doi antrenori au refuzat Reşiţa în trei zile

Situaţia riscă să devină penibilă în Valea Domanului. Pelici a plecat după numai două etape, alţi doi tehnicieni anunţaţi ca antrenor principal de patronul Rufă au refuzat ofertele şi rosso-nerii au plecat la Craiova cu o soluţie de ultim moment pentru banca tehnică.

Proiectul „Metalul” nu pare să fie prea solid, dacă ar fi să luăm în calcul ultimele evenimente petrecute în Valea Domanului. Jean Turmacu, organizatorul de competiţii al clubului, a anunţat astăzi într-o conferinţă de presă oficializarea despărţirii de antrenorul Alex Pelici şi de întregul staff al acestuia. Cu aceeaşi ocazie ar fi trebuit să fie confirmat şi noul antrenor, în persoana lui Stelian Gherman, numai că acesta a mărturisit că şansele să semneze cu Metalul sunt minime.

Cu Pelici, lucrurile erau clare încă de duminică, varianta oficială fiind aceea că antrenorul s-a supărat din cauza unei discuţii pe care a avut-o cu patronul Cătălin Rufă. Surse din anturajul clubului susţin că nu ar fi fost deloc o discuţie constructivă, aşa cum e normal să existe între antrenor şi patron sau preşedinte. Mărul discordiei ar fi cei doi jucători care au evoluat anul trecut pentru Reşiţa şi care au fost integraţi în actualul lot de Pelici. Breşneni şi Staicu, cel care a marcat singurele goluri ale echipei în campionat, nu ar fi pe placul patronului Rufă. Acesta a negat însă că s-ar fi băgat peste antrenor.

Cum Pelici e deja istorie, Rufă l-a ofertat pe Alin Artimon, în prezent la FC Caransebeş. S-a grăbit să anunţe că lucrurile sunt ca şi aranjate şi a doua zi a fost înştiinţat că trebuie să caute pe altcineva. A discutat imediat cu Stelian Gherman şi a anunţat că s-a înţeles şi cu acesta. Gherman a venit ieri la Reşiţa, dar a constatat cu uimire că echipa nu are condiţii de nivelul ligii secunde, iar astăzi după-amiază a plecat acasă. „Am rămas total surprins şi dezamăgit din cauza condiţiilor de antrenament, mi-am dorit un preparator fizic, un antrenor secund care să mă ajute, dar toţi cei cu care am discutat de la club au refuzat. Am nevoie de strictul necesar, pentru că eu răspund pentru rezultate”, a explicat Gherman pentru expressdebanat.ro.

În aceste condiţii, la meciul de mâine cu CS Universitatea Craiova, echipa va fi condusă de pe bancă de Vali Boşca, antrenorul cu portarii. Deocamdată, Cătălin Rufă se gândeşte la o a treia variantă şi nu se mai grăbeşte. „O căutăm acum, nu ne mai aruncăm aşa, imediat, ca să nu mai avem surprize de genul ăsta. Eu m-am înţeles cu fiecare dintre cei doi, dar unul s-a sucit până dimineaţă, celălalt a venit până la Reşiţa şi nu i-au plăcut condiţiile pe care le-a găsit. Ce să fac eu?! Astea sunt terenurile la ora asta la Reşiţa. I-am spus că nu am o baghetă magică să le fac peste noapte, că se lucrează la infrastructură şi că în curând vom avea şi condiţii mai bune. Eu pot să-l asigur că vor fi plătiţi jucătorii la zi, pot să-l asigur de alte lucruri, dar în niciun caz de schimbarea gazonului peste noapte. Ne gândim la mai multe variante”, a declarat Rufă.

Comments

  1. LuxPhotoFuchs says:

    In proportie de 50 la suta, la Craiova, valcenii de la Metalul vor fi condusi de la margine de … Pelici. Contra carasanului nascut la Moldova Noua – Plesan si celalalt legitimat Izvoranu….