Doi ani de șantiere pentru Timișoara 2021! Primarul Robu vrea să modernizeze o serie de bulevarde importante

Urmează doi ani în care timișorenii vor trebui să aibă nervii tari, deoarece orașul va deveni un imens șantier. Nicolae Robu promite că toate lucrările vor fi gata până în anul 2021, când Timișoara va fi Capitala Culturală Europeană. Edilul vrea să modernizeze, folosind inclusiv fonduri europene, Calea Bogdăneștilor, Strada Gării, să construiască subpasajul din zona Solventul, dar și să lărgească Bulevardul Sudului sau Calea Mareșal Constantin Prezan.


Cel mai mare proiect în acest sens va fi reabilitarea Căii Bogdăneștilor, unde aspectul străzii va fi modificat complet. Liniile de tramvai vor trece în centrul străzii, care va fi legată de sensul giratoriu de la subpasajul Solventul. Primăria intenționează să construiască un sens giratoriu la intersecția dintre Calea Bogdăneștilor și Strada Gării, care va fi reabilitată, dar și o altă cale de legătură spre podul ce va fi construit după Solventul, peste Bega. „Va fi o amenajare superbă, pentru că ecartul străzii permite așa ceva”, a declarat Nicolae Robu. De asemenea, lucrări se vor mai face și pe Bulevardul Cetății, dar și pe Calea Torontalului, pentru subpasajul din Piața Consiliului Europei.

Robu dă garanții că totul va fi gata în 2021

Alte lucrări pe care Robu are de gând să le înceapă și promite că le termină până în 2021 vor fi pe Podul Mihai Viteazu, lărgirea Bulevardului Sudului sau Calea Mareșal Constantin Prezan. De asemenea, până atunci edilul promite că va fi gata și pasajul Jiul. Primarul recunoaște că urmează doi ani de nervi întinși la maximum pentru timișoreni, dar spune că totul va fi gata în 2021. „Toate lucrările, inclusiv Podul Jiul și pasarela aferentă și Podul Mihai Viteazu vor fi gata până în 2021. Dar ne va fi greu în 2019 și 2020 cu toate șantierele pe care le vom avea”, recunoaște Robu.

Edilul se mândrește cu rata de absorbție a fondurilor europene

Proiectele de modernizare a orașului vor fi făcute în mare parte din fonduri UE. Edilul spune că Timișoara exploatează la maximum această oportunitate de finanțare, în ciuda celor care susțin contrariul. „Banii sunt puși la dispoziție după anumite criterii, fiind dominant principiul coeziunii pentru diverse regiuni de dezvoltare, și apoi la nivelul orașelor. Timișoara are o sumă prestabilită de 54 de milioane de euro. Nu suntem în competiție cu nimeni pentru acești bani, așa cum nici alții nu sunt în competiție cu noi pentru așa ceva. Timișoara are o rată de succes de 100% și o rată de absorbție de 94,5%”, a precizat primarul, deranjat de comparațiile din spațiul public cu Oradea sau Cluj.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/