Candidatul ARD la ocuparea unui post de senator și-a dedicat ultima zi de campanie angajaților de la Uzina Constructoare de Mașini din Reșița. Acesta le-a oferit oamenilor soluții la problemele pe care le-au prezentat și i-a asigurat de tot sprijinul său, odată ce va ajunge în Senatul României.
Ioan Sabo este de părere că UCMR este o societate strategică pentru municipiul reședință de județ, astfel că statul român, dar și autoritățile locale și județene sunt obligate să facă tot ceea ce pot, ca să o pună în valoare. În acest fel, angajații și-ar păstra locul de muncă, iar viața economică a Reșiței s-ar menține la standarde firești. „Problemele cu care se confruntă societatea sunt multe. În primul rând pot să amintesc insolvența. Toți angajații își doresc ca UCMR să iasă din insolvență, să aibă contracte noi de muncă și un loc sigur în care să își desfășoare activitatea. Solicitarea oamenilor este legată de producție. Aceștia își doresc să producă hidroagregate, având în vedere faptul că țara este străbătută de multe râuri al căror potențial energetic nu este valorificat. De altfel, atunci când voi ajunge să reprezint Colegiul 1 în Senat, voi aduce la cunoștința celor responsabili toate aceste lucruri și voi face lobby pentru salvarea uzinei reșițene”, a declarat Ioan Sabo, în urma vizitei pe care a făcut-o astăzi în societate.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157632188485057″]
O altă problemă pe care a identificat-o la UCMR doctorul în economie Ioan Sabo se referă la forța de muncă îmbătrânită din cadrul societății. „Media de vârstă a angajaților este foarte ridicată, se apropie de 50 de ani. Tocmai de aceea, programul electoral al ARD prevede foarte clar necesitatea reînființării școlilor profesionale. Asta mai ales că, desființarea lor s-a răsfrânt direct asupra calificării profesionale a angajaților. În general, în uzine sunt foarte puțini tineri care lucrează”, subliniază doctorul în economie Ioan Sabo, care este de părere că forța de muncă din UCMR trebuie reîmprospătată.
În plus, angajații s-au plâns și de faptul că sunt părinți ai unor copii cu studii superioare, care stau în șomaj, din cauză că nu sunt locuri de muncă disponibile pe piața din Reșița și Caraș-Severin. (P)