Doar lozinci electorale? Ce s-a schimbat în Moldova Nouă la 7 luni de la alegeri?

În campania electorală, echipa liberală anunța, printre altele, introducerea gazului, asfaltări, locuri noi de muncă, adăpost pentru câini, transparență administrativă și o echipă de profesioniști la primărie. La mai bine de 7 luni de la alegeri, social-democrații analizează activitatea noului primar și a echipei sale. Rezultatele nu sunt deloc îmbucurătoare, promisiunile din campanie fiind catalogate drept „lozinci electorale”.

După cele 7 luni de la alegerile din 27 septembrie și aproape 4 de la a doua „rundă” electorală, o perioadă de răgaz, așa cum au numit-o social-democrații, echipa lui Adrian Torma face un bilanț al reușitelor bifate de Ion Chisăliță și colegii săi liberali. „De toate s-a ales praful!”, este pe scurt concluzia pesediștilor.

„Gazul este o poveste tristă de care au uitat cu desăvârșire! Echipa de profesioniști este, de fapt, camarilă politică și oameni lipsiți de pregătire specifică postului ocupat! Adăpostul de câini este abandonat și câinii vagabonzi fac echipă bună cu stolurile de ciori care terorizează comunitatea cartierului Orașului Nou… nu mai vorbim de cositul ierbii pe domeniul public, unde este invazie de șerpi si căpușe”, spune social-democrații.

Asfaltările pe care le-a promis echipa PNL în campanie sunt doar niște „șprițuiri cu asfalt”, spun cei din PSD, iar transparența este în ceață, „eclipsată fiind de fumul de țigară din majoritatea birourilor ocupate de noua echipă de «profesioniști», în timp ce în biroul primarului nu mai intră nici angajații fără programare solicitată cu 3 zile înainte!”.

În ceea ce privește locurile de muncă anunțate odată cu vânzarea Moldomin, este doar o chestiune de noroc, spun pesediștii, pentru că aceste locuri de muncă ar fi putut veni în mandatul oricărui primar, totul fiind de fapt în mâinile companiei care a cumpărat afacerea.

Și la capitolul sport, social-democrații evidențiază o serie de minusuri: tarife crescute și sporturi scoase din program. „Moldova Nouă redevenise un centru sportiv important pentru județul nostru prin echipele de juniori de la Clubul Sportiv al orașului, unde copiii beneficiau de condiții decente și gratuite. Mai mult decât atât, stoparea cursurilor de tenis de câmp reprezintă o premieră postcomunistă. Actuala conducere a decis ca tenisul de câmp să fie oprit, iar fotbalul să fie transferat către mediul privat, unde copiii sunt nevoiți să plătească taxe lunare. Tarifele la sala de sport s-au dublat de la 60 de lei la 120 de lei pe oră, fără o notă de de fundamentare, iar pentru tenis s-a stabilit taxa de 20 de lei pe oră pentru fiecare participant. De exemplu, pentru 2 ore, 4 jucători trebuie sa plătească 160 de lei, tarif mai mare decât în București”.

Echipa condusă de Adrian Torma arată și un alt aspect important: s-a renunțat la proiecte cu finanțare europeană care au fost demarate deja, pe considerentul că prețul este unul ridicat și nu vor veni banii. Printre ele se numără reabilitarea și modernizarea corpurilor de clădire ale liceului și ale Generalei Nr. 4. „Situația este identică în multe primării din România, primării care au apelat la credite bancare, sau, acolo unde primarii au avut inițiativa, au fost ajutați de la bugetul național prin Fondul de Rezervă. Oare primarul PNL nu a avut asigurări de la conducerea PNL, in frunte cu Orban, că va primi finanțare pentru proiectele importante pentru comunitate? Oare au fost doar lozinici electorale?”, se întreabă social-democrații.

De cealaltă parte, primarul Torma a obținut suma de un milion de euro pentru unul dintre proiectele în implementare și a continuat și proiectele cu multe probleme, un exemplu fiind punctul de trecere a frontierei cu bacul Baziaș 4.

„Vă asigurăm că vom susține orice proiect benefic comunității noastre, deși această administrație este în funcție adusă «cu forța», în mod ilegal și, din păcate, incompetența se simte prin numirile în funcție a unor «pile» politice.”, transmit social-democrații de la malul Dunării.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/