Doar două avize până la aquaparcul de 5 milioane de euro de la Herculane!

Momentul în care vor demara lucrările de construire a unui parc acvatic ultramodern în stațiunea de pe Valea Cernei e foarte aproape!

Prezent în Redacția Express de Banat pentru interviul live de marți seara, primarul orașului Băile Herculane, Cristian Miclău, a prezentat o listă întreagă de investiții certe care se vor realiza în perioada imediat următoare. Investiții care vor înlătura în mare măsură urmele nepăsării și delapidării care făcuseră la un moment dat din „Perla Banatului” o adevărată ruină.

„În momentul de față pot să vă spun că patru noi operatori vor veni în Băile Herculane și vor redeschide obiective care au fost închise. Începând din primăvară o să avem deschis Hotelul Minerva, care va genera 50-60 de locuri de muncă și va avea o capacitate de 400 de locuri de cazare”, a dezvăluit edilul-șef, care a subliniat și faptul că toate unitățile de cazare din jurul Parcului Vicol, din zona UGSR, vor fi astfel funcționale. Urmează Pavilionul 12, din centrul vechi. E vorba despre clădirea situată vizavi de Hotelul Cerna. „Și acolo vor fi locuri destule de muncă, spune primarul Miclău. E importantă deschiderea acestor noi unități de cazare și din punct de vedere al forței de muncă întrucât nu prea erau locuri de muncă în Herculane. Prin deschiderea lor, cu siguranță se vor face și locuri de muncă. Totodată, va fi o concurență între unitățile de cazare turistice”.

Investițiile din ultimii ani au influențat în mod pozitiv și numărul turiștilor care au ales Băile Herculane. Dacă în 2011 au venit în stațiunea de pe Cerna 63.000 de turiști, în 2016 numărul acestora a fost dublu. „Sunt destul de multe pensiuni în oraș care, cât au fost hotelurile închise, au asigurat cazarea pentru cei care au venit în stațiune. Acum hotelurile au fost preluate de investitori dornici să facă activități de turism și cu siguranță vor funcționa. Avem exemplele pozitive de la Afrodita, de la Diana, care funcționează și în perioada de extrasezon. Odată cu terminarea aquaparcului nu o să mai putem vorbi la Herculane de sezon și extrasezon, va fi un sezon continuu. La momentul de față se lucrează la zona de PUZ pentru zona respectivă. Din câte am vorbit cu cei doi investitori, mai au nevoie de două avize și poate începe construcția!”, a mai precizat Cristian Miclău.