Doar calomnii? Niciunul din „hoții” denunțați de președintele Dunca n-a fost trimis în judecată!

dunca romeo dosare penale

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin i-a acuzat pe mulți că au jefuit banul public reclamându-i organelor de cercetare penală, dar cel puțin deocamdată nici măcar una dintre plângerile sale penale n-a fost confirmată de procurori cu trimitere în judecată!

În primii doi ani de mandat, liberalul Romeo Dunca s-a remarcat mai degrabă prin seria de plângeri penale formulate împotriva predecesorilor săi din instituție și din direcțiile subordonate, sub pretextul că deține probe care dovedesc indiscutabil că s-a furat ca în codru din bugetul județului. Hurduzeu, Popovici, Nedelcea sau fostul director de la Direcția de Drumuri Județene, Știka, au fost principalii vizați de acuzațiile președintelui CJ. Îmbrăcând forțat roba de magistrat, Romeo Dunca s-a grăbit să dea „sentințe”, numai că adevărații procurori n-au găsit de incriminat, cel puțin deocamdată, nimic din cele reclamate. Președintele CJ insistă însă: „Am avut răspunsuri de la Parchet vizavi de 2 plângeri, unde am contestat în camera preliminară. Una a fost trimisă înapoi către cercetare și la una se tot amână pronunțarea.”

Această din urmă speță e legată de drumul județean de la Obreja, spune Dunca, iar judecătorul ar avea toate motivele să trimită dosarul pentru continuarea și completarea cercetărilor. „Expertiza făcută de noi a arătat că lipsește o cantitate importantă, 1,5-2cm din asfaltul plătit de către CJ. În 36 de carote din 40 lipsește asfalt! Judecătorul a rămas în pronunțare, cred că a amânat pronunțarea de câteva ori și așteptăm să fie trimisă înapoi spre recercetare. Durează, au trecut doar 2 ani. Noi știm că în Caraș o lucrare penală, cu un prejudiciu foarte mare, durează și până la 10 ani. Unele se prescriu în 8 ani, altele în 10. Avem situații în care după 8 ani de cercetări lucrurile s-au prescris.”, a explicat șeful CJ.

Într-o altă speță reclamată procurorilor anticorupție nu s-a identificat până în momentul de față comiterea vreunei infracțiuni, dar Romeo Dunca insistă să spună că „din buzunarele bătrânilor au dispărut bani”. Din buzunarele bătrânilor de la Centrul pentru Persoane Vârstnice din Reșița, aflat în subordinea Consiliului Județean. „Din acei 2,6 milioane lei furați de angajații de la CPV, o parte din bani a rămas în cont. După ce persoanele respective au mers la închisoare, nu au fost suficienți 3 ani pentru CJ să facă o cerere către executor să verse în contul bogat al CJ sumele respective. Acolo am făcut o plângere penală care, iată, după 2 ani nu are încă niciun rezultat.”, acuză Dunca.

Tot la DNA a reclamat președintele CJ și faptul că predecesorii săi nu au făcut demersurile necesare pentru a recupera un prejudiciu de 4,6 milioane lei. „DNA a trimis la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin și acolo procurorii au spus că nu e niciun bai că lipsesc banii ăia. S-a făcut contestație în camera de consiliu la judecător, iar acesta a întors din nou dosarul spre recercetare. Din nou procurorii au răspuns același lucru. Rămâne prejudiciul de 11 milioane de lei care se cercetează. Nu știu care e stadiul vizavi de facturile de penalități neîncasate. Și sunt multe și multe altele.”, a mai spus Romeo Dunca pentru expressdebanat.ro.

Șeful CJ s-a antepronunțat mai de fiecare dată, iar plângerile sale odată rămase fără rezultat se transformă în calomnii. Bilanțul la zi al dosarelor penale pe care le-a deschis de când e președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin a fost făcut de însuși Romeo Dunca: „Niciun dosar nu a fost trimis în judecată!”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/