Doamnele și domnișoarele vor fi reginele șoselelor pentru o zi!

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Reprezentantele sexului frumos vor avea ocazia să arate că se pricep la condus cel puțin la fel de bine ca bărbații. Competiția Women Rally, mai precis, a doua etapă națională, se va desfășura la Timișoara, în parcarea Shopping City. Cei prezenți vor avea ocazia să le vadă „la lucru” pe gimnasta Cătălina Ponor, dar și pe piloții Mihaela Dobranici (Beldie) și Ramona Rusu.

Competiția are anul acesta trei etape, iar prima a avut loc la Alba Iulia, urmând ca ultima să fie în toamnă, la Cluj-Napoca, oraș din care a și pornit ideea de un raliu destinat femeilor. La Timișoara, pentru competiția de sâmbătă, s-au înscris 63 de participante, cu 41 de mașini (unele concurente vor avea și copilot). Organizatorii au împărțit mașinile în trei clase, în funcție de capacitatea cilindrică a motoarelor (sub 1200 cmc, 1200-1600 cmc și peste 1600 cmc). Cătălina Ponor va concura și ea, alături de Mihaela Dobranici, singura femeie copilot din România care a participat la Campionatul Mondial de Raliuri. De asemenea, va fi prezentă și Ramona Rusu, campioană europeană de drifturi.

Pe lângă cele două mașini care vor da startul la competiție, prima concurentă va fi chiar organizatoarea, Laura Savu. „Dorim să încurajăm doamnele, nu dorim să demonstrăm nimic domnilor. Ideea acestei acțiuni este de a încuraja doamnele și domnișoarele în traficul de zi cu zi să aibă o relație de prietenie cu propria mașină, mai mult decât necesitatea de a se deplasa la serviciu sau de a duce copiii la școală și activități extrașcolare”, a declarat Laura Savu, clujeanca inițiatoare a competiției.

1000x100 casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

La întrecere vor participa și 17 timișorence, multe în premieră la un asemenea concurs, care va avea două manșe. Women Rally este organizat atât sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, dar și sub egida Automobil Club Român. „Nu este o competiție exclusivistă, una dedicată așilor și vârfurilor în anumite segmente. Este o competiție cu acces oricui își permite să viseze. Sunt o grămadă de lucruri care prind bine în viață, cum e ceea ce însemnă conducerea preventivă”, a precizat Cornel Dumitrescu, directorul Casa Auto RMB Timișoara.

Vineri seara, concurentele vor participa la un briefing dedicat în exclusivitate lor. Sâmbătă dimineața, la ora 10.30, toate mașinile vor porni în ordinea de concurs din Piața Huniade, unde va fi prezentă și Ramona Rusu. După ora 11.00, competiția propriu-zisă va începe la Shopping City, iar seara, la Casa Auto Timișoara va avea loc dineul festiv. La eveniment va avea loc festivitatea de premiere și invitat special este caricaturistul Ștefan Popa Popa’s. Duminică, participantele vor avea parte de un prânz la Cramele Recaș.

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/