Doamnele de „fier” de la CS Tibiscus, un adevărat exemplu pentru tineri. Două timișorence, campioane de triatlon pe distanță lungă

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Timișorencele Daniela Torok și Mihaela Bratu au devenit campioane naționale de triatlon pe distanță lungă săptămâna trecută, la un concurs de tip „Ironman” desfășurat la Oradea. Pentru niciuna dintre cele două sportive legitimate la CS Tibiscus, titlul de la X-Man Romania nu este primul aur în această dificilă disciplină sportivă.

Daniela Torok a devenit campioană națională la categoria de vârstă 40-49 de ani pentru al treilea an consecutiv. Sportiva a mai cucerit aurul și în 2013, 2017 și 2018. „Fiind al nouălea Ironman la care am participat, mi-am pus în aplicare toată experiența și am reușit o cursă inteligentă, adaptată la modificările de traseu pe probele de bicicletă și alergare. Startul s-a dat la ora 07.00, înotul s-a efectuat în Lacul Săldăbagiu de Munte, într-o apă de 20 de grade. Am reușit să păstrez o viteză constantă pe toată durata cursei, timpul final fiind cu 9 minute mai scurt decât anul trecut, un real succes în proba care este în continuare punctul meu slab. Bicicleta s-a efectuat în condiții de soare cu puțini nori, dar vânt puternic, pe un traseu modificat și, pentru prima oară de când are loc acest concurs, traficul rutier a fost permis pe întregul traseu, ceea ce m-a determinat să devin mai precaută, mai ales pe coborâri, având și o bicicletă nouă cu care avusesem doar două săptămâni la dispoziție să mă acomodez. A fost însă o plăcere să concurez cu ea și mă bucur mult că nu am fost implicată în niciun incident, a fost un test reușit. Alergarea am început-o într-un ritm bun, așa cum îmi propusesem, dar aflând pe la jumătatea cursei că distanța față de unguroaică nu mai poate fi recuperată, iar concurenta din spatele meu se afla de asemenea la o distanță confortabilă, am adaptat viteza astfel încât să nu îmi provoc daune majore, urmând să particip peste două luni la concursul cel mai important din acest sezon – Ironman Tallinn – pentru care trebuie să continui imediat pregătirile, fără o lungă perioadă de recuperare. Sunt foarte bucuroasă că mi-am păstrat din nou titlul național, aștept cu bucurie și emoție al 10-lea Ironman”, a precizat Daniela Torok.

Mihaela Bratu a urcat și ea pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la categoria 50-59 de ani. Și pentru ea, a fost al doilea titlu de campioană consecutiv. „1 iunie 2019 e ziua în care am terminat cel de-al doilea Ironman, un cadou pentru copilul din mine. Cursa a fost mai grea ca anul trecut, poate din cauza condițiilor meteorologice – vânt puternic în proba de bicicletă și ploaie în proba de alergare – sau pentru că așteptările mele erau mai mari legate de timpul realizat anul acesta sau pur și simplu anul trecut am avut parte de norocul începătorului. Cert este că am bifat și cel de-al doilea Ironman și am redevenit campioană națională la categoria mea de vârstă. Câștigul cel mai mare este că am mai învățat lucruri noi despre mine, despre triatlon, despre mulțumirea de sine, despre participanții acestor curse care trag cu dinții pentru a-și îndeplini un vis, despre cei dragi care ne sunt alături în aceste momente și despre aprecierile și respectul celor din jur. Mulțumesc noii mele familii sportive – Clubul Sportiv Tibiscus – pentru apreciere și susținere”, a declarat Mihaela Bratu.

untitled design set 970x90 px

La competiția din județul Bihor, proba de înot a avut loc în Lacul Săldăbagiu de Munte, proba de ciclism s-a desfășurat pe dealurile din jurul Oradiei, iar proba de alergare a avut loc chiar în centrul orașului din Crișana. Triatlonul pe distanță lungă presupune înotul pe 3.800 de metri, proba de ciclism de 180 de km și proba de alergare pe 42,5 km, distanța de la maraton. Medaliile sportivelor au dus bilanțul clubului CS Tibiscus la 1.100 de concursuri, cu 1.200 de medalii și 18 titluri naționale.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/