„DNA-ul pădurilor trebuie să folosească mitraliera rusească şi să radă tot! Trebuie să trecem la acţiuni de fier”

1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Nicolae Oprea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, s-a arătat foarte tranşant când vine vorba despre înființarea DNA-ului pădurilor, proiect de lege propus de USR. Oprea a spus că măsurile luate până acum au fost create pentru ca cei care defrişează pădurile să le găsească antidotul şi consideră că o nouă structură ar fi bine-venită. Dar trebuie să fie una de fier şi să nu aibă milă atunci când vine vorba de apărarea domeniului forestier.

„Trebuie să trecem la acţiuni de fier. DNA-ul pădurilor trebuie să folosească mitraliera rusească şi să radă tot. Să fie de o duritate, o responsabilitate şi de o exigenţă mult mai mare. Nu se poate aşa ceva. Materialul uman trebuie să fie de bună calitate, să nu aplece urechea la absolut nimic şi să meargă doar pe respectarea legi. Bine ar fi fost să se instituie aici o conducere militară.”, a precizat Nicolae Oprea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

„Pădurea nu produce doar oxigen, dar a creat şi mulţi baroni”

Banner Forta Dreptei tm 1000x100 1000x100 (4)

Acesta menţionează că de 10 ani de zile se discută despre măsuri concrete privind oprirea defrişărilor şi a transportului ilegal de lemne, însă fără efecte vizibile, după dictonul „legile au fost făcute să fie încălcate”. O nouă structură trebuie condusă de o mână de fier. Nu va fi însă uşor, este de părere Oprea, deoarece pădurea nu produce doar oxigen, ci şi baroni care au multe interese la mijloc.

„Am introdus şi GPS-urile, dar un singur lucru este clar. Nu ştiu cum se face că la toate măsurile propuse s-a găsit antidotul de către cei care încalcă legea. Sunt atâtea verificări şi totuşi tăierile ilegale se practică, la fel şi transporturile fără acte şi fără documente. DNA-ul pădurilor este o măsura bună, dar cred că va fi foarte mic numărul de denunţări, pentru că sunt mulţi care au câte un interes. Ţineţi minte ce vă spun: pădurea nu produce numai oxigen şi menţine ecosistemul, pădurea a creat mulţi baroni şi a produs multi bani, a produs și produce.”, a concluzionat Nicolae Oprea.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/