Divergențe. Cine pierde și cine câștigă după desființarea parcărilor de pe Strada Mihai Eminescu?

Desființarea parcărilor pe Strada Mihai Eminescu din Oțelu Roșu nu este văzută ca o măsură bună de unii consilieri locali. Aceștia au atras atenția în ședința de lucru că va fi greu mai ales pentru microbuzele care staționează în zona centrală.

„Aici, în zona centrală, sunt numai microbuze, unde să se ducă omul de rând să parcheze?”, au întrebat unii consilieri. Afirmația a fost demontată de primarul Luca Mălăiescu, spunând că în partea stângă a pieței vor fi amenajate câteva zeci de locuri de parcare, iar strada principală care duce către primărie și către piață va fi gândită ca zonă de acces, în condiții edilitar-urbanistice foarte moderne.

„Aici pierdem 12 locuri de parcare, dar vom câștiga cam 24 în piață în momentul când asfaltăm zona și trasăm locurile de parcare în plus”, precizează primarul Mălăiescu.

Edilul a mai precizat că la Primărie au fost înregistrate sesizări cu privire la folosirea parcării din centru de către șoferii de microbuze pentru îmbarcarea călătorilor, care staționează mai mult de jumătate de oră la diferite ore, astfel că această situație trebuie remediată.

„Am tot căutat un spațiu pentru amenajarea unei parcări pentru microbuzele care fac naveta pe Valea Bistrei. Dacă ar trebui să iau o decizie radicală, ar trebui să o iau vis a vis de toți transportatorii. Platoul de la gară ar fi rezolvat problema, dar nu e al nostru. Și cei care plătesc impozit la alte primării, deși staționează, parchează pe domeniul public al orașului și vor fi notificați să-și amenajeze un punct de lucru”, a mai adăugat Mălăiescu.