„PSD-iştii care au ridicat întrebări nu sunt bănățeni!”

Pentru ca RMN-ul să funcționeze în sistem ambulatoriu, pe bază de bilete de trimitere emise de medicul specialist, ar fi necesară înființarea unui ONG prin care să se deconteze biletele de către Casa de Asigurări de Sănătate. Astfel, proiectul de hotărâre ce trebuia aprobat în cadrul ședinței de consiliu pentru crearea organizației nonprofit a creat discuții în contradictoriu și explicații văzute de unii consilieri județeni ca inutile.

În momentul de față, pentru pacienții internat în cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița, RMN-ul este gratuit, însă pentru cei care nu se internează, costurile depășesc  500 de lei și trebuie suportate din buzunarul propriu. Tocmai pentru a împiedica astfel de situații, este necesară crearea ONG-ului cu numele de „Salus Remedies” care ar avea numai efecte pozitive asupra pacienților. „Casa Județeană de Asigurări de Sănătate are contractate servicii medicale tip RMN cu centre de imagistică din județele Timiș, Arad și Mehedinți, achitând lunar o sumă ce depășește 16 000 de lei. Este imperios necesar ca aparatul RMN existent la Spitalul Județean de Urgență Reșița să poată efectua investigații în sistem ambulatoriu, absorbind contravaloarea investigațiilor realizate în județele limitrofe”, explică Dumitru Secășan, directorul Spitalului Județean de Urgență Reșița. Cu alte cuvinte, mai mulți bani ar ajunge în Caraș-Severin, în loc să fie împărțiți în județele vecine.

Chiar și așa, consilierul județean PSD Ioan Spânu a avut întrebări cu privire la proiectul expus în cadrul ședinței, întrebări privite cu ochi răi de colegii din Consiliul Județean, fiind cu toți de acord că această asociație nonprofit nu va face altceva decât să contribuie la binele cărășenilor, țelul suprem al administrației locale. „Dacă cineva dintre colegii mei se îndoiește de necesitatea unui RMN la Reșița, nu știu la ce am mai depus jurământul. Consilierii PSD care au ridicat întrebări cred că nu sunt bănățeni. Se comportă ca și când nu ar dori binele cărășenilor”, precizează Ionesie Ghiorghioni, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Până la urmă, atât directorul spitalului, Dumitru Secășan, cât și vicepreședintele Consiliului Județean, Ionesie Ghiorghioni, au oferit explicații suplimentare pentru a face înțeleasă utilitatea acestui proiect de hotărâre, astfel încât consilierii să știe pentru ce anume votează.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/