De mai bine de un an s-a tot vorbit despre refacerea dispensarului uman din localitatea Cornereva, dar firma care a câștigat licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor nu a respectat clauzele contractuale. În aceste condiții, administrația locală a fost nevoită să rezilieze contractul și să scoată din nou la licitație proiectarea și execuția acestui obiectiv important de utilitate publică.
Primarul Nicolae Novăcescu este încrezător în rezolvarea situației, astfel încât până la anul lucrurile să intre pe făgașul normal: „Dispensarul l-am avut prins prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Valoarea proiectului este de opt milioane de lei, iar proiectul mai prevede și dotarea unității cu mobilier și echipamente necesare desfășurării actului medical.”
În incintă își desfășoară activitatea medicul de familie și centrul de permanență înființat de peste un an și jumătate. „Cetățenii apreciază acest serviciu pentru faptul că nu mai sunt nevoiți să apeleze numărul de urgență 112 decât foarte rar. Majoritatea problemelor își găsesc rezolvarea imediată la noi. Avem convenție cu șapte medici care vin în centrul de permanență, zilnic serviciul fiind asigurat de câte un medic de gardă și o asistentă care fac naveta din Caransebeș, dar și din Mehadia”, subliniază primarul celei mai extinse comune din Caraș-Severin, cu 40 de sate și cătune răspândite în Munții Cernei, pe o suprafață de peste 260 de km pătrați. Populația comunei Cornereva a scăzut în ultimii ani sub 3.000 de locuitori.