Dispeceratele de taxi din Timișoara, indisponibile! Aproape 200 de șoferi protestează față de o posibilă OUG care să reglementeze transportul alternativ!

Dispeceratele de taxi din Timișoara nu preiau nicio comandă la această oră. Toate sunt închise din cauza protestului care a început în urmă cu aproximativ 30 de minute în zona Stadionului „Dan Păltinișanu”. Peste 100 de șoferi au parcat acolo mașinile, alăturându-se astfel protestatarilor de la București, unde mii de taximetriști din întreaga țară au blocat Piața Victoriei.

Șoferii de taxi spun că sunt nemulțumiți de faptul că s-ar pregăti o ordonanță de urgență care să reglementeze transportul alternativ de persoane, adică aplicațiile de tip Uber și Bolt. În această formă, spun reprezentanții taximetriștilor, ar fi vorba de taximetrie mascată, dar privilegiată. Ei cer să fie suplimentate locurile de taxi, dacă șoferii Uber și Bolt cer acest lucru, dar nu să fie reglementate aceste aplicații. Reprezentanții taximetriștilor mai spun că nu ar fi aceleași reguli pentru toată lumea.

Sursă foto: adevarul.ro