Discuții aprinse la HC Adrian Petrea. „Ne asumăm retrogradarea, dar nu vom ajunge acolo!”

Greu încercată din cauza problemelor financiare, prim-divizionara HC Adrian Petrea Reșița și-a reluat pregătirile în această săptămână la Sala Polivalentă. Deși bursa zvonurilor dădea mulți dintre handbaliști deja plecați din Reșița, aceștia sunt la antrenamentele conduse de Adrian Petrea.

Deși antrenorul care dă și numele acestei echipe spune că atmosfera este prielnică, apele sunt departe de a fi liniștite. Se poartă discuții intense cu jucătorii, în încercarea de a depăși situația dificilă prin care trece formația reșițeană. Perpetuarea restanțelor financiare, jocul neconvingător și rezultatele sub așteptări au creat tensiune atât în vestiar, cât și în tribună, în rândul fanilor.
„Atmosfera în echipă pot să spun că este prielnică, acum. Într-adevăr, în perioada următoare, vom intra cumva într-o reconstrucție a echipei, pentru că situația financiară, o știm, este una precară. Dar, trebuie să ne ajustăm pe parcurs, să ne adaptăm la condițiile și la situația existente acum, în cadrul clubului nostru. Asta nu înseamnă că vom lăsa garda jos, indiferent câți jucători vor rămâne aici. Atâta timp cât voi fi aici, voi încerca să imprim echipei o dorință de victorie”, a spus Adrian Petrea.

Fostul internațional a mai precizat că săptămâna a început cu o serie de discuții cu jucătorii, pentru a vedea cine rămâne sau cine pleacă de la echipă: „Cu o parte dintre jucători am discutat marți, cu o parte discutăm astăzi și mâine. Urmează ca ei să decidă dacă se pot plia pe condițiile pe care le oferim noi sau nu. În funcție de asta, fiecare jucător își alege destinele și ceea ce caută ca și jucător, ca și rost în viață. La ora actuală, atâta putem.”

„Sunt trei-patru luni restanțe financiare”
Deși delicat, subiectul restanțe financiare nu a fost ocolit. Adrian Petrea a vorbit despre problemele financiare ale echipei pe care o antrenează. „Ajungem undeva la trei-patru luni restanțe financiare. Eu ca și jucător am mai trecut prin perioade ca acestea, știu că nu e confortabil. Dar, până la urmă trebuie să tragem linie și să mergem mai departe, în condițiile actuale. S-au acumulat unele datorii din urmă, pentru asta eu și cu Cristian Pătru am convenit să tragem linie și să vedem cum putem merge mai departe. Sper să am acceptul majorității jucătorilor, ca să putem continua. Dacă nu, ce pot să spun mai mult, le mulțumesc celor care vor rămâne, le mulțumesc celor care vor decide să plece, pentru că a fost o perioadă tulbure. Dar, și o perioadă bună, când am promovat în Ligă, ca anul trecut, când am avut meciuri foarte bune și rezultate notabile”, a mai spus Adrian Petrea.

„Ne asumăm retrogradarea!”
„Deocamdată nu și-a manifestat nimeni dorința de a pleca de la echipă, dar nu știu ce va fi azi-mâine.Nu este pusă în pericol prezența la meciul cu CSM București, nici pe departe. Vom continua sezonul acesta în Liga Zimbrilor, așa cum putem. Vom duce acest sezon până la capăt, în anumite condiții, dar să vedem dacă și jucătorii vor accepta aceste condiții. Chiar dacă asta ar însemna retrogradarea, pe care ne-o asumăm, dar am convingerea că nu se va ajunge aici”, spune același Adrian Petrea.

În continuare se poartă discuții în vederea unei eventuale preluări a echipei de către administrația locală reșițeană. „Discuțiile se poartă direct între domnul primar și Cristian Pătru, vizavi de această hârtie, de decizia care se va putea lua. Ideea principală este că ne dorim să existe în continuare echipă de seniori la Reșița. Cert este că Academia va funcționa în continuare, avem rezultate bune la juniori și vrem să ducem mai departe acest proiect, pentru dezvoltarea handbalului juvenil reșițean”, a mai precizat Adrian Petrea.