Directorul Romsilva, care a dat girul tăierilor în Caraș-Severin, pleacă din sistem!

explo 1000x200

Așa cum era de așteptat, schimbarea Guvernului atrage după sine și schimbări la nivel de conducere în principalele instituții ale statului. Adam Crăciunescu, fost director al Romsilva, a fost „ajutat” să debarce de la conducerea instituției de ONG-urile de mediu, care nu au putut tolera faptul ca, trimis în judecată într-un dosar de retrocedări ilegale, acesta să gestioneze în continuare una dintre cele mai importante resurse naționale – pădurea.

Nu mai devreme de finele anului 2015, militanții pentru un mediu curat au tras un semnal de alarmă puternic printr-o adresă transmisă Ministerului Mediului în care au enumerat motivele pentru care, legal, se impunea de multă vreme suspendarea lui Adam Crăciunescu din funcția de director general al RNP – Romsilva.

Reprezentanții Agent Green au susținut că „Adam Crăciunescu exercită  în mod ilegal conducerea uneia din cele mai importante instituții ale statului român, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, care administrează pădurile proprietatea publică a statului și asigură servicii silvice pentru o importantă suprafață de pădure aflată în proprietatea unor persoane fizice sau juridice”.

Viteaz după război

Zilele trecute, Crăciunescu anunța public faptul că a demisionat din funcția pe care o deține și că va pleca de la conducerea instituției pe data de 21 martie din motive personale. Decizia sa însă a venit după ce a fost revocat din funcția de membru în Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva. Ordinul de revocare a lui Crăciunescu a fost semnat de către ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pasca Palmer.

Adam Crăciunescu este din mai 2012 director general al Romsilva și din ianuarie 2014 era membru în Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor.

FOTO: FN24.RO