Directorul general al SRR, cetățean de onoare

Primăria Reșița a organizat astăzi o masă rotundă cu tema „Comunicare şi informaţie”. Acțiunea a fost organizată în sala de ședințe a municipalității, iar momentul a fost unul festiv, întrucât oficialii orașului au înmânat și diploma de cetățean de onoare unei personalități ce vine din lumea radioului.

Președintele-director general al Societății Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu a devenit cetățean de onoare al Reșiței. Distincția i-a fost înmânată în prezența oficialităților locale și județene, dar și a reprezentanților societății civile, care au fost invitați să ia parte la acțiunea organizată de Primăria și Consiliul Local Reșița.

„Distincția mă obligă să duc Reșița în suflet și în minte, în al doilea rând, să sprijin această comunitate cu tot ce pot, atât pe partea de radio, cât și pe orice altă coordonată pe care consider eu că este posibil. E o obigație simplă, pe care eu o voi onora”, a declarat Ovidiu Miculescu, după ce a primit diploma de cetățean de onoare al municipiului.

„Mă bucur că am avut posibilitatea să inițiez un asemenea proiect pentru că îl cunosc de multă vreme și merită toate aprecierile noastre. Mereu s-a vorbit de imparțialitate, de multe ori nu am avut posibilitatea să mă exprim, dar la Radio Reșița am această posibilitate în ultimul timp”, a spus edilul-șef al Reșiței, cel care a inițiat proiectul de hotărâre de acordare a distincției președintelui-director general al SRR.

Oficialii care au participat la masa rotundă au luat cuvântul și au vorbit despre importanța libertății presei.

Comments

  1. IleanaI says:

    Comunicarea unui informator, desigur. Nu a inteles nimeni cu ce a ajutat Miculescu ograda lui Stepanescu cum n-a stiut ca exista. La o cautare pe net se poate afla ca “Miculescu a fost verificat la CNSAS abia in 2011, cu toate ca a detinut mai multe functii in companiile statului, inclusiv la Radio, unde a facut parte, din 2010, din Consiliul de Administratie. In urma verificarii arhivelor, specialistii au descoperit ca seful postului national de radio a semnat un angajament cu Securitatea in martie 1987, iar numele conspirativ era “Adrian”. El avea ca misiune “apararea contrainformativa a persoanelor care fac parte din grupul de presa ce participa la activitati protocolare“. Altfel spus, Miculescu ar fi trebuit sa-i toarne pe ziaristi. Chiar daca a avut doi ani la dispozitie sa se ocupe de misiunea primita de la Securitate, CNSAS sustine ca nu i se poate atribui calitatea de lucrator/colaborator al Securitatii. Din pacate, pana la aceasta ora, nu au fost publicate detalii legate de acest angajament, mai exact ce avea de castigat Ovidiu Miculescu de pe urma activitatii pe care s-a obligat sa o desfasoare in baza documentului semnat cu fosta politie politica.” Domnul primar cica nu s-a putut exprima, de parca ar avea ce spune. Chiar daca ar avea, ii fura din resursele cipului efortul disperat de a-si compune o fizionomie de om preocupat de subiectele grave ale comunitatii. Un informator si un deformator. Ca sa duci Resita in suflet si-n minte nu-ti trebuia certificat, mai draga. Iar tu, primare, am impresia ca te confunzi cu Primaria. Presa s-a dat pe spate la ce puncte de vedere docte s-au exprimat despre libertate. Autografe ati luat?

  2. Coana says:

    Mihaitza si-a aranjat sa ciripeasca pe postul national. Se vrea oare lider regional? SAu doar sa se planga de dictatura lui Frunzaverde care nu-i da alea, alea?

  3. Dorin says:

    Felicitari pentru initiativa! Si felicitari Radio Resita ca dupa ce a plecat vechea conducere, a disparut si pupincurismul frunzist. In sfarsit auzim si noi, de ceva vreme incoace, informatii corecte si despre Resita. Inca o data, felicitari primarului si noului cetatean resitean.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/