Procurorii DNA au finalizat rechizitoriul în dosarul directorului de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Florin Rădulescu, și l-au trimis în judecată.
Florin Rădulescu este acuzat de conflict de interese, în formă continuată, și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană.
Mai exact, procurorii anticorupție spun că „în perioada 2009-2014, inculpatul Rădulescu Ion Florin, în calitate de director executiv în cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit acte și a participat la luarea unor decizii prin care s-au obținut, în mod direct, beneficii patrimoniale în favoarea unei întreprinderi individuale şi a unei societăţi comerciale pe care inculpatul le controla în mod indirect, prin intermediul altor persoane (veniturile societăților revenind inculpatului)”.
Concret, inculpatul Rădulescu Ion Florin a aprobat raportul unei proceduri de licitație din care rezultă faptul că întreprinderea individuală respectivă a adjudecat circumscripțiile Caransebeș, Păltiniș și Sacu, în ceea ce privește activităţile sanitar-veterinare şi a semnat, în calitatea sa de director executiv, un acord cadru încheiat între DSVSA Caraș-Severin și întreprinderea respectivă, precum și contractele subsecvente la acest acord.
De asemenea, în perioada 2011-2014, inculpatul a semnat ordonanțările de plată emise de DSVSA Caraș-Severin și a avizat ca bun de plată facturile fiscale emise de cele două societăţi pe care le controla, în vederea încasării contravalorii acțiunilor sanitar-veterinare de către cei doi operatori economici.
„În perioada 2009-2014, inculpatul Rădulescu Ion Florin a efectuat operațiuni financiare sub forma retragerilor de numerar, transferurilor de numerar și a depunerilor de numerar/creditărilor, în numele și pe seama celor doi operatori economici aflați în relații contractuale cu DSVSA Caraș-Severin, în domenii de activitate a căror coordonare și implementare o asigura acesta“, susțin procurorii.
Mai mult, inculpatul a exercitat în fapt administrarea celor două societăţi, urmărind veniturile și cheltuielile acestora, ocupându-se de aprovizionarea cu materiale sanitar-veterinare necesare desfășurării activității, dispunând cu privire la plata salariilor angajaților, plata taxelor și impozitelor la bugetul de stat.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraș Severin.
Procurorii DNA fac precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Încă de pe vremea lui Ghiță Dej (cînd, deh, „partidul” încă se prefăcea a fi foarte ”intransigent” cu privire la ”încălcarea legilor”, Sanepidul (re-etichetat DSVSA) era pur și simplu RENUMIT pentru corupție. Ce să zic, ”multă” reformă se mai făcu într-un sfert de secol.
Nu stiu cum se face dar dupa atata furat li se schimba fizionomia.