Directorul Aeroportului din Timișoara are zilele numărate. Ministrul Transporturilor nu este mulțumit de activitatea sa

Dorel Grădinaru, directorul Aeroportului Internațional din Timișoara, are zilele numărate. Sorin Grindeanu, noul ministru al Transporturilor, nu este deloc mulțumit de activitatea sa, astfel că i-a solicitat să-și facă o autoevaluare.

Sunt șanse ca Dorel Grădinaru, directorul general al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara, să fie zburat din funcție. Asta după ce Sorin Grindeanu, proaspăt numit ministru al Transporturilor, și-a arătat nemulțumirea cu privire la activitatea pe care o desfășoară.

Am avut o discuție cu domnul director al aeroportului din Timișoara apropo de modul în care este gestionată activitatea acolo, de nemulțumirile pe care le am, și nu sunt puține, și de cum vede dumnealui activitatea sa în perioada următoare. Dacă vreți, o autoevaluare, o aștept”, a declarat Sorin Grindeanu, la Timișoara.

Ministrul Transporturilor spune că printre problemele identificate la aeroportul timișorean se numără faptul că instituția a angajat mai mulți oameni în pandemie, în condițiile în care cifra de afaceri a scăzut.

I-am cerut directorului să-și facă o autoevaluare. Sunt multe probleme, de la chestiuni simple, care-ți arată de cum intri într-un aeroport dacă există preocupare sau nu. Linoleumurile sunt de parcă a trecut al Doilea Război Mondial. În ceea ce privește chestiunile mai grele, n-am înțeles de ce în perioada de pandemie, care a afectat traficul aerian, și nu doar la Timișoara, ci peste tot, cheltuielile de personal au crescut. Este un lucru pentru care sigur ar trebui să-i găsesc o justificare foarte bună. Au plecat 46 de oameni din aeroport și au venit 64, având în vedere că cifra de afaceri a aeroportului a scăzut cu vreo 30%. Sunt semne de întrebare? Sigur că nu pot să iau neapărat decizii uitându-mă doar la acești indicatori, dar care sunt importanți. De aceea am cerut această autoevaluare”, a explicat Sorin Grindeanu.