Director interimar la Casa de Cultură Timișoara. Propunerea total neașteptată a primarului Fritz

Primarul Timișoarei a semnat dispoziția de numire în funcția de director interimar al Casei de Cultură Timișoara a Cameliei Mingasson, un profesionist cu o vastă experiență în managementul proiectelor culturale. 

Camelia Mingasson este absolventă a Facultății de Litere a Universității de Vest din Timișoara și a Masterului în Management Cultural European, în cadrul Universității Paris 8. Din 2009 este președinte al Asociaţiei Culturale Kratima din Timişoara, unde coordonează proiecte culturale și educaționale de anvergură. Anul trecut a fost evaluator de proiecte la Administrația Fondului Cultural Național, între 2004-2005 a fost impresar în cadrul Agenţiei de Impresariat Artistic „Caroline Martin Musique” din Paris și coordonator al departamentului cultural al Centrului Cultural Francez, în perioada 1996-2002.

„Propunerea, total neașteptată, a primarului Timișoarei, mă onorează și mă responsabilizează. Casa de Cultura este o instituție care are o contribuție importantă la promovarea valorilor culturale ale Timișoarei și ale Banatului, dar și la exprimarea acestora în context european.”, a spus Camelia Mingasson.

La rândul său, Dominic Fritz spune care au fost criteriile care au stat la baza numirii Cameliei Mingasson în această poziție.

„Casa de Cultură a Municipiului Timișoara poate și trebuie să rămână un sprijin al comunității culturale timișorene, atât de încercată în acest an. Plecarea dintre noi a prof. Pavel Dehelean a lăsat un gol imens. Experiența doamnei Mingasson în coordonarea și evaluarea proiectelor culturale de anvergură este o garanție că această instituție este pe mâini bune până la organizarea concursului.”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Interimatul directorului Casei de Cultură a Municipiului Timișoara va fi pe o perioadă de cel mult 120 de zile, timp în care va fi organizat un concurs pentru ocuparea acestei funcții.

Cartea de vizită a Cameliei Mingasson

  • 2003-2004 -Universitatea Paris VIII, Institutul de Studii Europene, Master (DESS) „Management cultural european”
  • 2003 – Camera de Comerţ şi Industrie din Paris, Franceza în Afaceri, Diploma DFA2
  • 2002 – „Maison des Cultures du Monde”, Paris ; Stagiu „Courants”
  • 2001 – Camera de Comerţ şi Industrie din Paris, Franceza în Afaceri, Diploma DFA1
  • 1991-1996 – Universitatea de Vest din Timişoara, Facultatea de Litere, licenţiată în Franceză