Direcția Silvică asigură întreținerea regenerărilor naturale și a plantațiilor pentru a obține în viitor ecosisteme forestiere stabile

Este recunoscut la nivel internațional faptul că, prin modul de gospodărire durabilă a pădurii, silvicultura românească a reușit să creeze de-a lungul timpului păduri stabile, de o însemnată și greu de egalat valoare ecologică și economică, în același timp. Însă, pentru atingerea acestui obiectiv, sunt o serie de pași obligatoriu de parcurs, începând chiar de la regenerarea propriu-zisă a pădurii din care s-au recoltat arbori.

În acest sens, Direcţia Silvică Caraş-Severin a regenerat în campania de împăduriri din această primăvară 93 ha pe cale artificială și 567 ha pe cale naturală.  Însă, nu este suficient doar să plantezi, de aceea în această perioadă s-au demarat lucrările de întreținere a acestor regenerări tinere, instalate în acest an, dar și în anii precedenți, și anume, 1.101 ha de regenerări artificiale și 1.880 ha de regenerări naturale.

Lucrările sunt executate prin prestări servicii de către operatori economici specializați în lucrări silvice, angajați în baza unor proceduri de achiziție publică.

Până astăzi au fost realizate 250 ha de descopleșire a puieților forestieri și lucrări de ajutorarea regenerării naturale, Direcția Silvică investind în aceste operațiuni cca. 400.000 lei.

„În funcție de necesitate, depinzând în principal de evoluția condițiilor meteorologice, pentru acest an sunt prevăzute a fi realizate 2.299 ha de descopleșire a puieților forestieri și 1.121 ha de lucrări de ajutorare a regenerării naturale cu valoarea lucrărilor de peste 6 milioane de lei. Lucrările sunt decontate din fondul de conservare și regenerare, constituit de Direcția Silvică în conformitate cu prevederile Codului Silvic”, ne-a precizat Ioan Olariu, directorul Direcției Silvice din Caraș-Severin.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/