Diplome şi atestate de limba germană pentru zeci de elevi din Caransebeş!

Elevii de la secția germană a Colegiului Național CD Loga din Caransebeș sunt, de astăzi, autorizați la această specializare. În urma examenului de atestat de limbă germană, elevii au primit diplome din partea conducerii școlii și a consultantului de specialitate pentru limba germană pe zona de vest a țării, Birgite Soldenwagner, de la Consulatul German din Timișoara.  

„Elevii de la diferite nivele au susținut un examen constând în trei probe, una de înțelegere a unui text scris în limba germană, o compunere și o conversație. Compunerile s-au corectat în Germania și în baza rezultatelor se eliberează diplomele pe mai multe nivele: A2 și B1, de la începător până la avansat. Nu sunt pe clase sau pe vârste, sunt conforme cu cadrul de referință european la limbile străine. Şi la examenul de bacalaureat există același cadru de referință. Nivelul B1 dovedește deja foarte bune cunoștințe de limbă germană și le mai conferă elevilor și șansa să studieze în Germania timp de un an de zile la academie, după care pot studia chiar și la o universitate, sau pot lucra în România la diferite companii multinaționale unde se cere limba germană”, explică Birgite Soldenwagner, de la Consulatul German din Timișoara.

Au fost înmânate 30 de diplome și 20 de atestate elevilor care au trecut examenul. „Nu am avut o clasă de a IV-a, absolventă de limba germană, pentru că în momentul când s-au constituit clasa I germană și clasa pregătitoare nu am reușit să realizăm decât o clasă care să se axeze pe germană. Iată că acum ne bucurăm că 20 de copii dintr-o clasă de limba română, care au învățat germana ca limbă modernă, au dat acest examen și au avut rezultate foarte bune. Acesta este exemplul că absolut toți elevii școlii noastre, care doresc să învețe germana, pot primi atestatul în urma examenului”, ne-a declarat directorul unității de învățământ, Gabriela Pfeiffer.