Inginerii de la UEM, la mare căutare! Studenții sunt vânați de firme încă de pe băncile școlii!

Deși există voci care spun că ingineria nu-și mai are rostul într-un oraș ca Reșița, se pare că studenții facultății de profil sunt căutați de firme încă dinainte de absolvire. 

Invitat în redacția Express de Banat pentru un interviu live cu Dan Popoviciu, rectorul Andrade Bichescu a vorbit despre Facultatea de Inginerie, cea care, spune el, pregătește studenți pe care firmele din județ stau geană. Potrivit rectorului de la UEM, majoritatea celor care au absolvit recent Facultatea de Inginerie sunt angajați deja la firme din Caraș-Severin. Ba mai mult, există societăți care solicită studenți încă din timpul școlii, astfel încât, la absolvire, aceștia să îndeplinească deja cerințele lor.

„Din informațiile pe care le am, după absolvirea promoției 2017 marea majoritate au fost angajați la firmele din județ. Există chiar firme care au venit să le oferim studenți spre angajare, pentru a-i forma deja din timpul școlii, exact cerințelor pe care le au. Chiar astăzi (n.r. marți, 5 decembrie) mi-a venit un mail de la o firmă din județ care solicită ingineri. Eu chiar văd viitor Facultății de Inginerie aici în zonă, chiar dacă industria grea a dispărut, să zicem, sau s-a redus la Reșița”, a declarat rectorul universității reșițene.

1000x100 casa brutarului

Interviul integral cu rectorul Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, Andrade Bichescu, îl puteți revedea mai jos: