Diplome penale! Pușcărie pentru managerul școlii sanitare din Caransebeș!

Tribunalul Caraș-Severin a pronunțat sentința în dosarul diplomelor de asistent medical obținute la „Carol Davila” Caransebeș de cursanți care au trecut foarte rar sau aproape deloc pe la ore și care astăzi sunt în sistemul sanitar românesc!

După un proces care a durat doi ani, instanța cărășeană i-a condamnat pe patru din cei cinci inculpați. Juristul Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, Ioan Pălean, a fost achitat pentru două dintre infracțiunile trimise în judecată, conflict de interese și divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, dar l-a găsit vinovat pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu al funcţionarului care a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. În consecință, i-a aplicat pedeapsa de trei ani închisoare cu suspendare sub supraveghere timp de patru ani. „Instanța aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a ocupa o funcţie publică pe o durată de 5 ani, după executarea pedepsei principale”, s-a mai dispus prin aceeași sentință. Totodată, Pălean a fost obligat să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de Serviciul de Probaţiune Caraş-Severin sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate și să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Reşiţa/AJOFM Caraş-Severin, pe o perioadă de 120 de zile.

Managerul Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” Caransebeș, Eleonora Gavrilesc, a fost la rândul său achitată pentru abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu. A fost în schimb condamnată pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu al funcţionarului care a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, la pedeapsa de doi ani închisoare. Tot inculpatei Gavrilesc i-a fost aplicată și pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a ocupa o funcţie publică pe o durată de doi ani, după executarea pedepsei principale. S-a dispus totodată revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei ce-i fusese aplicată de instanțele hunedorene în 2014, pentru ucidere din culpă. Astfel, Eleonora Gavrilesc va executa trei ani și opt luni închisoare. În regim de detenție!

Cadrele didactice Elena Monda și Elena Roman au primit și ele achitări pentru abuz în serviciu, dar au fost condamnate fiecare la un an și șase luni închisoare sub supraveghere pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual. Tânăra care a ajuns asistentă fără să dea prea mult pe la cursuri a fost achitată. Sentința Tribunalului Caraș-Severin nu e definitivă și a fost deja atacată cu apel.

„Clienta mea a fost achitată pentru majoritatea infracțiunilor pentru care a fost trimisă în judecată. A fost condamnată pentru doar o simplă complicitate la abuz în serviciu. Din punctul meu de vedere, sentința Tribunalului Caraș-Severin e nelegală și netemeinică. Clienta mea a fost achitată pentru fapta principală, cum putea atunci să fie condamnată pentru o altă infracțiune? În plus, abuzul în serviciu e în mare abrogat. Îmi pare rău că o astfel de doamnă, care a vrut să facă ceva pentru învățământul din Caraș-Severin, fără să primească vreun leu, a fost condamnată”, a comentat avocatul Cosmin Bolosin pentru expressdebanat.ro.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/