Primăria din Caransebeș își ia mâna de pe căminul cultural din Jupa. Și anul acesta!

La Jupa se vor desfășura și în acest an activități culturale în același cămin, deși nu a fost reabilitat, așa cum a promis primarul Felix Borcean în urmă cu aproape un an.

Consilierii locali din municipiul Caransebeș au prelungit termenul de folosire gratuită a căminului cultural din Jupa, strada Constantin Daicoviciu nr. 37, la solicitarea Asociației Culturale Tibiscum. Solicitarea a venit din partea președintelui asociației. Ovidiu Ruicu. Acesta a menționat că a reușit să mai înlocuiască o ușă sau să facă mici reparații cu ajutorul donațiilor oamenilor din zona periurbană Jupa:

„Noi doar așa, prin constituirea unei asociații, puteam să atragem fonduri pentru a reabilita imobilul, care ne este folositor la orice activitate culturală desfășurată aici. Am încercat din puținul oamenilor să mai schimbăm o ușă, dar pentru mai mult noi nu dispunem de fonduri”, a menționat, în cadrul ședinței de Consiliu Local, reprezentantul locatarilor din Jupa și președinte al Asociației Culturale Tibiscum, Ovidiu Ruicu.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Consilierii locali au aprobat în unanimitate continuarea folosirii gratuite a căminului de către asociație și chiar au propus ca imobilul să fie reabilitat pe cheltuiala administrației publice locale.

Primarul Felix Borcean a vizitat în luna iunie a anului trecut căminul cultural Jupa și a dorit introducerea imobilului pe lista de priorități a municipalității pentru a putea fi reparat până la ruga satului, de Sf. Dumitru din luna octombrie, însă bugetul prea sărac al Primăriei Caransebeș nu a permis începerea lucrărilor. Și cum și în acest an fondurile pentru investiții sunt limitate, singura soluție pentru reabilitarea căminului cultural din Jupa ar fi fondurile europene, au fost de părere consilierii locali.

CITEȘTE ȘI: Gugulani anesteziaţi de vizitele sterile ale primarului Felix Borcean! [FOTO]

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/