Din toamnă, Școala „Marius Șandru” din Reșița își redeschide porțile pentru elevi

scoala gimnaziala 2 3

Trecută printr-un amplu proces de reabilitare și modernizare, fosta Școală Nr. 2 a fost inaugurată astăzi de administrația locală.

Școala Gimnazială „Marius Șandru” din Reșița este pregătită să-și primească, din toamnă, elevii. Unitatea de învățământ a fost reabilitată și modernizată pe bani europeni de municipalitate. Lucrările au durat mai bine de un an și jumătate, valoarea investiției ridicându-se la aproximativ 8 milioane de lei. Pe lângă lucrările edilitare, care s-au ridicat la peste 5 milioane de lei, 2 milioane de lei se vor regăsi în dotări: mobilier școlar și echipamente IT, care vor fi achiziționate, prin același proiect, de municipalitate, până la începerea noului an școlar. Din septembrie, elevii vor beneficia și de o sală de sport, de mai mici dimensiuni, și de un teren de sport, amenajat în curtea unității școlare.

„Este prima unitate gata dintre școlile gimnaziale pe care le avem în lucru la ora asta, pentru că alături de Școala Gimnazială «Marius Șandru» mai avem lucrări la Gimnazială Nr. 6, 7, 8 și 9, lucrări pe care le vom prelua majoritar în toamnă. Sper să intre copiii din septembrie în ele. Elevii de la Școala Gimnazială 2 vor intra, cu siguranță, în noile spații. Toate aceste lucrări fac parte din planul nostru pe zona de educație. Așa cum am spus-o și în alte rânduri, ne concentrăm pe partea de educație, pe partea de calitate a vieții și pe partea de sănătate, pentru că eu, personal, cred că aceste trei elemente sunt cele mai importante în viața unei comunități. Să ai un mediu adecvat în care să-ți educi copiii, să ai spații și zone care să-ți dea o calitate a vieții corespunzătoare și apoi partea de sănătate, de siguranță a noastră. Aceste trei elemente pot determina o familie sau oamenii să se așeze într-un anumit loc și să nu-l părăsească, evident, alături de un job, alături de o viață care să le genereze oamenilor venituri suficiente ca să trăiască civilizat.”, a declarat primarul Ioan Popa.

scoala gimnaziala 2 2

Prezentă la inaugurarea investiției, Mădălina Chiosa, viceprimarul Reșiței, a explicat că pe lângă mobilierul modern ce urmează să fie achiziționat, fiecare clasă de curs va fi dotată cu calculator și tablă interactivă. „Pentru această școală avem cuprinse în proiect și dotările necesare, și suntem în faza de achiziție cu ele, cu speranța că, din septembrie, vor intra copilașii nu doar într-o clădire reabilitată, dar și dotată.”, a spus Mădălina Chiosa.

Mulțumită de rezultatul final a fost și Mariana Florica Drăghici, directoarea Școlii Gimnaziale „Marius Șandru”: „Vom avea, într-adevăr, o școală nouă, modernă și dotată. Noi vom face în continuare tot posibilul să oferim elevilor acestei școli o educație de calitate, să-i pregătim pentru viitor, și, bineînțeles, să învățăm să folosim dotările tehnice pe care le primim, IT-ul, tablele interactive. Suntem nerăbdători, la fel și elevii, să ne întoarcem în noua noastră școală.”

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

ioan popa scoala 2

scoala noua

 

 

 

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/