Din nou la tribunal! Un nou proces între Primăria Lugoj și sindicate pe tema salarizării

tiberiu negrei

Sindicatul care îi reprezintă pe angajații din Primăria Lugoj deschide un nou proces, prin care este contestată grila de salarizare pe anul în curs. În acesta sunt implicați 69 de angajați, funcționari publici și personal contractual.

„În data de 21 martie, am înregistrat la Tribunalul Timiș o acțiune formulată în reprezentarea a 69 de angajați din Primăria și serviciile publice ale municipiului Lugoj, prin care solicităm anularea unei hotărâri a Consiliului Local aprobată în luna decembrie a anului 2022. Este vorba de Hotărârea de Consiliu nr. 475 din 28 decembrie 2022, prin care au fost stabilite, pentru anul 2023, salariile de bază pentru funcțiile publice și cele contractuale din cadrul aparatului de specialitate al Primarului și din instituțiile și serviciile din subordinea CLM. Totodată, am solicitat și anularea unei dispoziții emise de Primarul municipiului Lugoj. Este vorba despre Dispoziția 1720 din 29 decembrie 2022, prin care au fost stabilite, pentru anul 2023, salariile de bază lunare pentru funcțiile publice și cele contractuale”, ne-a declarat juristul Tiberiu Negrei, lider sindical prim vicepreședinte al FNSA – Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administrația Publică.

Jr. Tiberiu Negrei spune că este vorba despre procedurile adoptate: „Noi am sesizat faptul că trebuiau echivalate funcțiile celor de la Poliția locală, cu cele ale angajaților din Primărie. Acest lucru nu s-a realizat. Mai mult, considerăm că și procedura de la acea ședință nu respectă legea. Chiar inițiatorul proiectului de hotărâre, dl. primar Blidariu, în timpul ședinței respective, a intervenit online în plen și a făcut amendamente la toți coeficienții supuși avizării, mai puțin la dl. secretar. Astfel, noi considerăm că a fost încălcată o procedură prevăzută în codul administrativ, pentru că s-au adus modificări substanțiale proiectului inițial. Poziția noastră este că trebuia retras acel proiect  de hotărâre și transmis din nou compartimentului de resort din Primărie, care să-și exprime din nou, în scris, un punct de vedere, acel raport de specialitate. Amendamentele domnului primar au fost aprobate cu majoritatea din consiliu care îl susține pe domnul primar. Așa că am considerat necesar să ne adresăm instanței de judecată”.

1000x100 casa brutarului

Sindicatul condus de juristul Tiberiu Negrei a mai deschis numeroase acțiuni în instanță contra administrațiilor locale din Timișoara, Săcălaz, Pecica (jud. Arad) etc.