Din nou în online. Liceul Baptist suspendă orele față în față din cauza Covid

rear view of boy during online classes

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a decis suspendarea cursurilor față în față la Liceul Teoretic Baptist din Timișoara, din cauza unor cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

Astfel, toți elevii de la această unitate de învățământ vor studia în online, începând de marți, 11 ianuarie.

Cursurile se vor suspenda și în școlile din localitățile în care se înregistrează o rată de infectare de peste 3 la mia de locuitori și acolo unde dascălii nu sunt vaccinați în proporție de peste 60%.

La nivelul județului Timiș, rata de infectare este acum de 2,19/mie. În Timiș sunt 9 localități cu incidență peste 3 la mie: Dumbrăvița (7,17), Livezile (5,26), Moșnița Nouă (4,24), Gătaia (4,06), Checea (3,83), Ghiroda (3,62), Buziaș (3,52), Giroc (3,05) și Săcălaz (3,08).  La Timișoara, rata este 2,94 la o mie de locuitori.

Sunt trei școli în județul Timiș care se află în localități cu rata peste 3/1.000 de locuitori și în care procentul de vaccinare în rândul profesorilor este sub 60%. Este vorba despre Liceul Teoretic Buziaș, Școala primară din Silagiu și Școala gimnazială din Bacova.

Tot CJSU a decis, luni, ca urmare a noilor reguli impuse la nivel național, instituirea obligativității purtării măştii de protecţie doar de tip medical cu 3 pliuri sau FFP2 (N95), astfel încât să acopere gura şi nasul, în toate spaţiile publice închise şi deschise. Excepție fac: persoanele care sunt singure în birou; copiii cu vârsta mai mică de 5 ani; prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane; reprezentanţii cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane; vorbitorii aflaţi în spaţii închise sau deschise, cu condiţia respectării distanţei de minimum 3 metri între aceştia şi oricare din celelalte persoane din public; persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activităţi sportive și persoanele cu dizabilităţi cognitive.