Din luna aprilie, Brantner intră în forță cu serviciile de colectare selectivă

stiri din Resita cu Brantner

Societatea Brantner a început în forță colectarea selectivă a deșeurilor, în Zona 1 Reșița. Sunt cuprinse în proiect 29 de localități, din județul Caraș-Severin.   

S-a dat startul pentru începerea activităților de colectare selectivă conform contractului de delegare a gestiunii serviciului de colectare și transport a deșeurilor municipale, încheiat spre finalul anului trecut.

Pe zona 1 Reșița, UAT-urile beneficiază, începând din luna aprilie a acestui an, de serviciile operatorului Brantner, care și-a terminat perioada de mobilizare, iar de acum treptat cetățenii vor beneficia de servicii de calitate. Prin Brantner, județul Caraș-Severin se aliniază la cerințele Uniunii Europene, mai exact, să arunce selectiv, iar operatorul să colecteze selectiv.

Cele 29 de localități care fac parte din zona 1 Reșița sunt: Reșița, Anina, Bocșa, Armeniș, Berzovia, Brebu, Brebu Nou, Bolvașnița, Buchin, Bucoșnița, Carașova, Copăcele, Dognecea, Doclin, Ezeriș, Fârliug, Goruia, Lupac, Măureni, Ocna de Fier, Păltiniș, Ramna, Slatina Timiș, Teregova, Târnova, Turnu Ruieni, Văliug, Vermeș și Zorlențu Mare.

O zonă întinsă, dar care va fi acoperită fără probleme de prestatorul de servicii ecologice, dă asigurări Marius Burileanu, directorul zonal al companiei Brantner.

În Reșița, deșeurile vor fi colectate în cinci fracții: sticlă, hârtie/carton, plastic/metal, iar menajerul se departe în două: rezidual și biodegradabil. Această parte de biodegradabil vine ca o noutate față de ce există acum, deci se vor împărți, pe sectorul de case, pliante și calendare cu zilele de colectare, care vor avea aceeași frecvență ca și menajerul.

În sectorul de case la ora actuală, unde este implementat reciclabilul rezultatele sunt foarte bune, asigură Marius Burileanu, directorul zonal al companiei Brantner.  „Vom implementa sistemul și în zonele de case unde nu există acum, astfel încât să fie funcțional peste tot în maxim 2-3 luni de acum încolo. Bineînțeles, dacă și străzile permit acest lucru, pentru că mai sunt anumite zone unde nu se poate colecta din poartă în poartă.”

În ceea ce privește zona de blocuri, în zilele următoare, cred că de miercuri, vom începe să retragem de la platformele comune, câte un container negru, care va fi înlocuit cu unul maro de biodegradabile. Același sistem va fi implementat în toate cele trei orașe, diferă frecvența de ridicare a deșeurilor, în funcție de cum s-a solicitat în caietul de sarcini. Pe sate, în schimb, vor fi colectate doar patru fracții. Nu se va colecta biodegradabilul.

La ora actuală, în Caraș-Severin, mai există  trei zone pentru care nu au fost încheiate contracte de colectare selectivă a deșeurilor: Oravița, Băile Herculane și Oțelu Roșu. ADI Intercom Deșeuri, anunță că nu au fost companii interesate de preluarea acestor zone, motiv pentru care licitațiile au fost sau vor fi reluate.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/